Mano Gargždai



Jakų gyventojai nebejaus vandens slėgio svyravimų – baigta statyti III kėlimo siurblinė

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Nuo šiol Jakų gyventojai nebejaus vandens slėgio svyravimų. AB „Klaipėdos vanduo“ Jakų gyvenvietėje baigė statyti ir jau pradėjo eksploatuoti III kėlimo siurblinę.

 

Dabar iš Klaipėdos miesto centralizuotų tinklų atitekantis 2,8 bar slėgio vanduo ties Jakų kaimu, Verslo g., III kėlimo stoties pagalba pakeliamas iki 4,1 bar slėgio ir toliau tiekiamas į Jakų gyvenvietės vandentiekio tinklus. Taip gyventojams užtikrinant, kad jų namus pasiektų tinkamo slėgio vanduo.

„Iki šiol Jakų gyventojai jautė slėgio svyravimus dėl gamtinių aplinkybių – reljefo skirtumų tarp Klaipėdos ir Jakų gyvenvietės. Nuo 2015 metų į Jakus vanduo buvo tiekiamas iš Klaipėdos miesto centralizuotos vandentiekio sistemos. Tačiau dėl gamtinių aplinkybių vandentiekio tinklus geriamasis vanduo pasiekdavo 1,5 bar. Todėl esant didesniam vandens poreikiui, atsirasdavo slėgio svyravimai ir vandens slėgis aukštesnėse gyvenvietės vietose dar labiau sumažėdavo“, – sako AB „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius Benitas Jonikas.

Naujai pastatytame Jakų siurblinės pastate sumontuota vandens kėlimo įranga – galinti tiekti pakeltu spaudimu geriamąjį vandenį iki 60 m3/h debitu. Taip pat įdiegta procesų valdymui reikalinga automatikos įranga, užtikrinanti reikiamą tiekiamo vandens slėgį ir kitus parametrus. Siurblinės darbo režimas pilnai automatizuotas, be aptarnaujančio personalo, t. y. siurblinės darbo ir slėgio parametrus galima stebėti ir reguliuoti nuotoliniu būdu arba iš visą parą dirbančios AB „Klaipėdos vanduo“ dispečerinės.

„Dabar užtikrinama, kad net ir esant didesniam vandens poreikiui, vandens slėgis aukštesnėse gyvenvietės vietose yra tinkamas ir be jokių žymių slėgio svyravimų. Todėl gyventojai nebejaučia vandens trūkumo gyvenvietėje“, – sako AB „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius Benitas Jonikas.

AB „Klaipėdos vanduo“ deda dideles pastangas, kad tiekiamų paslaugų kokybė tenkintų vartotojų poreikius.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 138 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,