Mano Gargždai



Vyresnio amžiaus žmonių stovykloje – sveikatos žinių stiprinimas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
VšĮ „Sveikatai palankus“ nuotr. VšĮ „Sveikatai palankus“ nuotr.

Rugpjūčio 31–rugsėjo 4 dienomis Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras organizavo vyresnio amžiaus žmonių sveikatingumo stovyklą „Tapk sveikatos ambasadoriumi!“.

 

Jaukioje, unikaliu aplinkos grožiu išsiskiriančioje aplinkoje – „Baniulių sodyboje“ – penkios dienos praskriejo kaip niekad greitai. Kiekvienas, vis rudenėjantis rytas prasidėdavo stovyklautojų mankšta, o dienomis vyko įvairūs užsiėmimai.

Kasdien vis įdomesnės praktinės ir teorinės paskaitos, ištvermės išbandymai žygiuose po apylinkes, savigynos ir funkcinėse treniruotėse, ir žinoma, smagiausi vakarai naujų draugų būryje laisvalaikį leidžiant protmūšiuose, besimokant linijinių šokių ar jaukiuose kino vakaruose.

Šios stovyklos metu dalyviai turėjo dar daugiau progų išbandyti sveikatingumo ir sporto užsiėmimų. Praktinių paskaitų metu stovyklautojai buvo ugdomi taisyklingai judėti, kvėpuoti, suderinti mityba pagal individualias ligas, poreikius ir kt.

Pirmą kartą buvo išbandyta savigynos treniruotė, treniruotė ratu ir stuburo stabilizavimo treniruotė. Seminarų metu išanalizuoti vidaus ligų simptomai ir pirmosios pagalbos būdai. Su džiugesiu stovyklos dalyviai dalyvavo ir sporto veiklose, kuriose atliko pusiausvyros, koordinacijos, jėgos ir ištvermės pratimus.

Po šios nuostabios savaitės stovyklos dalyviai įgavo vidinės stiprybės, sužinojo kaip valdyti blogas emocijas, išmoko kaip treniruoti šypsenos raumenis. Dalyvių atsisveikinimo šūkis padrąsino visus nuolatos puoselėti sveikatą ir su nauja jėga eiti į priekį, šeimos nariams ir artimiesiems rodyti pavyzdį.

Stovyklos dalyviai nuoširdžiai dėkoja lektorių komandai ir organizatoriams už šį prasmingai praleistą laiką ir už nuostabią galimybę dalyvauti šioje stovykloje visiškai nemokamai, o sodybos šeimininkams už jaukų priėmimą ir rūpestį.

Stovykla finansuojama Europos Sąjungos socialinio fondo lėšomis įgyvendinant projektą „Sveikos gyvensenos skatinimas Klaipėdos rajone“.

 

Organizatorių nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 369 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,