Mano Gargždai



Baigėsi „Gintarėlio“ ugdytinių ir personalo izoliacija

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Vakar Gargždų lopšelio-darželio „Gintarėlis“ direktorė Alė Šimaitienė informavo bendruomenės narius, kad dėl koronaviruso atvejo darželio ugdytiniui izoliacijoje buvę 20 vaikų ir 4 personalo darbuotojai nuo rugsėjo 16 dienos gali grįžti į įstaigą. Anot direktorės, visi suaugusiųjų testai buvo neigiami, tad epidemiologinis tyrimas baigiasi.

 

„Vienos grupės darbuotojams ir tos grupėms vaikams buvo taikoma izoliacija 14 dienų nuo sąlyčio su susirgusiuoju dienos. Buvo nurodoma taikyti darbuotojų ir pacientų apsaugos nuo koronoviruso priemones tam, kad sustabdyti Covid-19 plitimą visuomenėje. Darželyje įkurta Covid-19 situacijų valdymo grupė, kuri sudarė priemonių ir veiksmų planą,“ – laiške dėstė darželio direktorė.

Ji nurodė, kad buvo sugriežtintas vaikų priėmimas, bet koks interesantas atvykęs į įstaigą registravosi atskirame žurnale, kiekvienas darbuotojas turi savo darbo maršrutą, tą pačią dieną dirba tik vienoje grupėje pagal suderintą grafiką, laikomasi visų dezinfekavimo reikalavimų. Visų grupių vaikai, nuo 2020 m. rugsėjo 16 dienos bus priimami ne lauke, bet, kaip ir anksčiau, savo grupėse rūbinėje, tėvai palydės iki vaiko spintelės, mokytoja įvertins vaiko sveikatą. Švietimo mokslo ir sporto ministerija primena, kad ugdymo įstaigose ribojamas dalijimasis asmeninėmis mokinio priemonėmis, žaislais.

„Tiek darželio bendruomenė, tiek odontologijos klinikos darbuotojai atsakingai žiūrėjo į situaciją“, – gyventojų sąmoningumu džiaugėsi Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Klaipėdos departamento Gargždų skyriaus vedėja Aušra Syminienė.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 514 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,