Mano Gargždai



Tarybos sprendimas: vietoj „Gintarėlio“ rekonstrukcijos – naujo darželio statyba

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Vienas seniausių Gargždų lopšelių-darželių – „Gintarėlis“ – jau verkte prašosi remonto. Darželis veiklą pradėjo 1979 m. Redakcijos ir asociatyvi nuotr. Vienas seniausių Gargždų lopšelių-darželių – „Gintarėlis“ – jau verkte prašosi remonto. Darželis veiklą pradėjo 1979 m. Redakcijos ir asociatyvi nuotr.

Spalio 29 d. nuotoliniu būdu posėdžiavusi Klaipėdos rajono savivaldybės taryba apsvarstė 28 klausimus, išklausė tris informacijas. Negausi posėdžio darbotvarkė leido politikams darbą baigti apie vidurdienį, posėdyje dalyvavo visi 27 Tarybos nariai.

 

Kaip ir kiekviename posėdyje, atsižvelgiant į pateiktus įstaigų prašymus ir realią vykdomų darbų situaciją, perskirstomos Strateginio 2020–2022 m. veiklos plano išlaidų eilutės, koreguojamas biudžetas.

Šįsyk politikai neturėjo didelių pastabų dėl planuojamų lėšų, tačiau opozicijos atstovams užkliuvo noras pakeisti numatytos priemonės pavadinimą – vietoj „Gargždų lopšelio-darželio „Gintarėlis“ rekonstrukcija“ į „lopšelio-darželio statyba Gargžduose“.

Tokį siūlymą pateikė Švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkas Vaclovas Macijauskas, atskleidęs, kad Gargžduose artimiausiu metu trūks 10–12 darželio grupių, o tai faktiškai yra visas darželis.

Klausimas susilaukė kolegų priekaištų. Opozicijos atstovas Sigitas Karbauskas, teigė, kad negali paneigti tokio naujo darželio reikalingumo, tačiau priekaištavo, kad sprendimai priimami nediskutuojant su opozicija. Jam antrino ir Tarybos narys Martynas Pocius, minėdamas, kad situacija buvo žinoma, Vietos ūkio ir kaimo reikalų komitetas esą anksčiau lankėsi ir „Gintarėlyje“, tačiau šiuo metu pateikta informacija – tarsi iš giedro dangaus: „Jūs, valdantieji, apsitarėte, o daugiau niekas nebuvo įtraukta, duokite daugiau informacijos, neišdiskutuotas klausimas, opozicija nieko nežino.“

„Šis klausimas ir Švietimo darbuotojų kolegijos susirinkime, ir mūsų komitete, ir daugumoje buvo diskutuotas. Niekaip nesugebėsime renovuoti darželio bent vieno, turėdami šitokį vietų skaičių. Būtent todėl buvo priimtas sprendimas, kad Dariaus ir Girėno gatvėje, laisvame sklype, būtų galima pastatyti naują darželį, kuris galbūt ateityje galėtų tapti ir pradine mokykla. Pradinukų skaičius didėja, – komentavo V. Macijauskas. – Arba ieškoti privačios partnerystės, ar dar kokiu keliu, bet kad reikia 12 grupių – negalime paneigti. Mes net negalime renonovuoti darželių, nes neturime tada kur vaikus patalpinti, todėl ir buvo priimtas toks siūlymas projektuoti ir statyti naują darželį, o po to renovuoti esamus, kurie neatitinka higienos normų ir kitų reikalavimų.“

S. Karbauskas teiravosi, kaip turi jaustis „Gintarėlio“ darželio vaikų tėvai, kuriems dar 2 ar 3 metus reikės laukti renovacijos.

Meras Bronius Markauskas atsakė, kad kaip tik toks sprendimas turėtų džiuginti vaikų tėvus, nes pirmiausia bus pastatomas naujas darželis ir tuomet iškeliami „Gintarėlio“ ugdytiniai, nereikės vaikų išbarstyti po skirtingus darželius, kol vyktų rekonstrukcija.

Nors daugelis politikų klausimui pritarė, tačiau Raimondas Simonavičius abejojo sprendimo teisėtumu – esą visi Strateginio plano keitimai turi būti pateikti ir registruoti 24 val. iki Tarybos posėdžio.

Balsuoti „už“ ragino tarybos narys Alfredas Šiaulys, Jonas Dumašius, Ligita Liutikienė.

Teisės ir personalo skyriaus vedėjui Vaidotui Jasui patikinus, kad toks sprendimas nepažeidžia įstatymo, klausimui buvo pritarta. Už balsavo 22, prieš 1, susilaikė 1, ir 1 nedalyvavo.

„Kasmet į darželius nepatenka vis daugiau vaikų, todėl būtina plėsti jų tinklą. Kai kuriose seniūnijose tą sprendžiame kviesdami privačius investuotojus. Ir vien šiemet rajone sukurta apie 300 naujų vietų.Tačiau reikia ir savo darželių. Jau statome vieną Jakuose, o dabar pradės realūs darbai ir dėl statybos Gargžduose“, – žinia socialinio tinklo paskyroje šiandien dalinosi Klaipėdos rajono meras.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 382 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,