Mano Gargždai



„Rekomenduok filmą“: Inesos Gaudutytės pasirinkimas – žinutes nešantys kinai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
I. Gaudutytė. Asmeninio archyvo nuotr. I. Gaudutytė. Asmeninio archyvo nuotr.

Naujienų portalas mano-gargzdai.lt tęsia rubriką „Rekomenduok filmą“. Šį kartą pristatome Gargždų atviro jaunimo centro direktorės, šiuo metu esančios vaiko priežiūros atostogose, Inesos Gaudutytės pasirinkimą.

 

Inesa net ir būdama motinystės atostogose nestokoja veiklų – užsiima įvairių projektų vykdymu, organizavimu, išmėgina save įvairiose srityse: „Dėstau socialinių mokslų kolegijoje, prisidedu prie projekto „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė“ įgyvendinimo ir pan. Su jaunimo organizacija „Alterno“ vykdome įvairias veiklas Gargžduose ir Klaipėdos rajone. Pvz., šiemet jaunimo parke įrengėme krepšinio aikšteles ir pan. Esu Jaunimo reikalų tarybos narė. Esu žmogus, kuris negali gyvent be aktyvios veiklos, tai derinu naujas savo pareigas, kuriomis be galo džiaugiuosi, su mėgstamomis darbinėmis veiklomis.“

Inesa atvirauja kino teatruose dažnai nesilankanti – jei gali rinktis, prioritetą teikia filmų žiūrėjimui namie.

„Man patinka jaukiai įsitaisyti ant sofos, užsimesti šiltą pledą, susirangyti ir jau tada gali skirti laiką sau“, – sako pašnekovė, pridurdama, kad auginant vaiką, laiko filmų žiūrėjimui lieka ne per daugiausiai.

Pokalbininkė sako mėgstanti įtraukiančius, siužetą turinčius filmus, o štai siaubo filmams ir perdėtai fantastikai vietos repertuare nelieka visai.

„Manau, net tokiuose filmuose, kurie kuriami masėms, neturi kultūrinės reikšmės, vis tiek rasčiau kokią nors prasmę, – sako Inesa. – Filmas yra viena iš priemonių ne tik praturtėti dvasiškai, praplėsti akiratį, kaupti patirtį, bet ir tiesiog laisvalaikio praleidimas, kai norisi tiesiog pailsėti nuo įtempto proto darbo. Esu žiūrėjus ne vieną komercinį filmą, komediją, tai neieškai ten nei gilios reikšmės, nei stengiesi sureikšminti siužeto – tiesiog atsipalaiduoji ir smagiai leidi laiką su draugais.“

 

Rekomenduojami filmai:

Įkalinti laike (In Time, 2011)

Seniai matytas, bet vis aš jį prisimenu. Na, tikriausiai, pati žinutė įkvepia – kad mūsų laikas šiame pasaulyje visų ribotas ir reikia pasistengti jį naudoti tinkamai.

 

 

Pabėgimas iš Šoušenko (The Shawshank Redemption, 1994)

Filmas apie kalinį, kuris susikuria reputaciją kalėjime. Daug tame filme įžvelgti galima visko. Per socialinę tokią prizmę žvelgiant tai, manau, kad galima pasimokyti atkaklumo. Jeigu yra užsidegimo, noro – viskas įmanoma.

 

 

Hario Poterio visi filmai nuostabūs.

Juos galima žiūrėt 3–5 ir daugiau kartų ir vis tiek pamatysi ką nors naujo. Kaip sakiau, kad nemėgstu labai fantastinių filmų tai aš Harį Poterį priskirsiu pasakai (juokauju).

Prieš Kalėdas būtina pažiūrėti Harį Poterį taip pat kaip ir „Vienas namuose“.

 

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 362 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,