Mano Gargždai



Daugmantų ir Lankupių kaimų gyventojams – vanduo be amonio ir geležies

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
AB „Klaipėdos vanduo“ nuotr. AB „Klaipėdos vanduo“ nuotr.

AB „Klaipėdos vanduo“ Klaipėdos rajono, Daugmantų kaimo vandenvietėje įrengė vandens kokybės gerinimo įrenginius.

 

Įgyvendinus šį projektą užtikrinamas kokybiško vandens tiekimas – žmonėms bus tiekiamas vanduo be amonio ir bendrosios geležies. Siekiant, kad vanduo iš vienos vandenvietės būtų tiekiamas dviejų kaimų gyventojams, buvo nutiesta magistralinė 1,5 kilometro ilgio vandentiekio linija. Ja iš Daugmantų vandenvietės kokybiškas vanduo pasieks ir Lankupių kaimo gyventojus.

„Įmonės prioritetas – kokybiško vandens tiekimas, todėl nuolat investuojame į vandens kokybės gerinimą. Šiuo metu įrengti valymo įrenginiai pajėgūs išvalyti vandenį iki reikiamų higienos normos reikalavimų. Amonis ir bendroji geležis šalinama slėginiuose filtruose. Vandens tyrimai įmonės sertifikuotoje laboratorijoje atliekami reguliariai, todėl galime užtikrinti, kad šių kaimų gyventojams tiekiamame vandenyje neliko bendrosios geležies, o amonio pašalinimas truks kelis mėnesius, kol slėginiuose filtruose užaugs „gerosios“ nitrifikuojančios bakterijos, kuriomis iš vandens bus pašalinamas žalos sveikatai nedarantis amonis. Tai natūralus procesas, kuris būtinas pašalinant amonį iš vandens“ – sako AB „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius Benitas Jonikas.

Užtikrinant nenutrūkstamą vandens tiekimą vandens kokybės gerinimo įrenginių darbas valdomas nuotoliniu būdu iš AB „Klaipėdos vanduo“ dispečerinės. Čia visą parą specialistai stebi vandens tiekimą, suvartojimą, slėgių svyravimus ir gedimus.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 280 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,