Mano Gargždai



Utrių kalne antplūdžio nebėra, bet lankytojų netrūksta: ruošiamos dvi naujienos (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Sandros Vaičienės nuotr. Sandros Vaičienės nuotr.

Prieš beveik kelias savaites žiemos sporto mėgėjams buvo atidarytas Utrių kalnas. Lapių bendruomenės centro pirmininkė Laima Karbauskienė pasakojo, kad nors tokio antplūdžio, kuris buvo pirmosiomis dienomis nebėra, sekasi neblogai.

 

„Tokio bumo, kaip pradžioje, kai visi buvo ištroškę ir pasiilgę slidinėjimo, nebėra. Pirmosiomis atsidarymo dienomis visi 360 bilietų per dieną būdavo išpirkti. Dabar savaitgalį būna apie 190 lankytojų. Darbo dienomis kartais mažai skiriasi ir nuo savaitgalio – nuperkama 170–180 bilietų“, – lankytojų srautus komentavo L. Karbauskienė.

Ji nurodė, kad veikia du keltuvai, vienu metu ant jų gali būti ne daugiau nei 30 asmenų, pusvalandis yra skiriamas lankytojų grupių pasikeitimams.

„Per Bilietai.lt platformą parduodami bilietai labai gerai sureguliuoja srautus. Nėra susigrūdimų, kaip anksčiau: neateina masė žmonių vienu metu“, – apie tai, kad elektroninė bilietų prekybos sistema patiko ir tikrai pasiteisino, kalbėjo bendruomenės pirmininkė, pridurdama, kad galbūt ateityje svarstys ir patys sukurti savo bilietų platinimo programėlę.

Artimiausiu metu slidinėtojų laukia dvi naujienos. Planuojama atidaryti snieglenčių trasą, formuoti kalnelius. Taip pat, pasak L. Karbauskienės, galbūt net artėjantį savaitgalį pavyks atidaryti ir pradedančiųjų trasą: „Būna nemažai vaikų ir nemokančių slidinėti, norėtume šiek tiek atskirti šiuos lankytojus – kol pramoks, galės leistis nuo nuožulnesnio pradedančiųjų kalnelio.“

Pasiteiravus, ar neketinama užkandžių, gėrimų prekyba, bendruomenės atstovė teigė, kad šiuo metu ji tikrai neplanuojama, baiminamasi, kad tai skatintų žmonių būriavimąsi.

Pašnekovė atviravo, kad Vyriausybės nustatytų reikalavimų pavyksta laikytis, atstumus tarp slidininkų padeda užtikrinti pačios slidės, atstumai tarp keltuvų, daugelis žiemos sporto mėgėjų dėvi kaukes, todėl įspėti dėl jų dėvėjimo tenka retai.

Be to, L. Karbauskienė teigė, kad darbo laiką taip pat pavyksta reguliuoti, derinant bilietų pardavimus per elektroninę sistemą. Esą darbo dienomis dirbama iki 21 val., kartais trasos lankytojams atveriamos vėliau, skiriama laiko pasiruošimui.

Šiuo metu Utrių kalne įdarbinti du žmonės, talkina du savanoriai iš bendruomenės, o trasą prižiūri samdoma įmonė.

„Rodo šią savaitę žiemišką, o paskui žiūrėsime. Reikia džiaugtis, kad žmonės važiuoja, visi patenkinti, nusiskundimų negauname. Kainos bilietų kitokios, bet negirdėjome, kad skųstųsi. Taip pat pavyksta užtikrinti gerą dangų kokybę, kartkartėmis iškrenta dar ir sniego, ketiname pūsti ir dirbtinį“, – pasakojo pašnekovė.

Bilietus įsigyti galima ČIA.

 

Sandros Vaičienės nuotraukose – pramogautojai ant Utrių kalno:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 151 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,