Mano Gargždai



Klaipėdos rajone retriverio mišrūnas sudraskė stirną

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Aplinkos apsaugos departamentas įspėja, kad paleisti šunį be antsnukio yra draudžiama. Klaipėdos aplinkosaugininkai aptiko šuns sudraskytą vaikingą stirną. Šuns savininkams gresia bauda iki 90 eurų ir teks atlyginti gamtai padarytą žalą – 3 509 eurus.

 

Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos pareigūnai gavo pranešimą, kad Klaipėdos rajone retriveris (galimai mišrūnas, išvaizda artimiausias retriverio veislei) pamiškėje sudraskė stirną ir pabėgo.  

Atvykę į įvykio vietą aplinkosaugininkai nustatė, kad sudraskyta stirna buvo vaikinga. Sekant šuns pėdsakais, rastas ir pririštas pranešėjo apibūdintas šuo. Šeimininkai patvirtino, kad šunį buvo paleidę palakstyti.

Šuns šeimininkams, be 90 eurų siekiančios baudos, teks atlyginti ir 3 509 eurų žalą laukinei gyvūnijai.

„Šiuo metu dėl žvarbių oro sąlygų laukiniai gyvūnai, ieškodami ėdesio, eina arčiau gyvenviečių, tad nuošalių sodybų gyventojai turėtų pasirūpinti, kad namus saugantys augintiniai nepridarytų žalos“, – teigia Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Vitalis Marozas.

Apie aplinkos apsaugos pažeidimus galite pranešti elektronine sistema https://aakis.am.lt/. Apie skubaus reagavimo reikalaujančius įvykius praneškite telefonu 112 arba AAD Pranešimų priėmimo tarnybos telefonu (8 5) 273 2995.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 774 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,