Mano Gargždai



Karantinas koreguoja vandens vartojimo įpročius

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Gyvenimui persikėlus iš biurų į namus, AB „Klaipėdos vanduo“ pastebėjo, kad gyventojai suvartoja daugiau vandens, o skolos už paslaugas rekordiškai sumažėjo. Skaičiuojama, kad jų vandens suvartojimas Klaipėdos mieste ir Klaipėdos rajone išaugo bemaž 5 procentais – 23 tūkstančiais kubinių metrų per mėnesį.

 

„Pastebėjome, kad karantinas keičia žmonių įpročius – užsidarius viešojo maitinimo įstaigoms, biurams, mokykloms, žmonės daugiau vandens suvartoja namuose. Tačiau bendras vandens suvartojimas mažėjo – apie 30 tūkst. kubinių metrų per mėnesį. Manome, kad tam įtakos turėjo karantinas, mat sumažėjo pramonės įmonių ir kitų įstaigų vandens vartojimas. Pavyzdžiui, lyginant šių metų sausio ir 2020 metų mėnesinius duomenis, stebime, kad vandens vartojimas viešojo maitinimo įmonėse, švietimo įstaigose, organizacijose ir kitose įmonėse sumažėjo 38 procentais. Mažesnį vandens vartojimą stebime ir pramonės įmonėse, čia vandens tiekimas mažesnis 8 procentais, o nuotekų tvarkymas 14 procentų. Tai mes siejame, su visą šalį apėmusiu karantinu ir pasikeitusiu žmonių gyvenimu – biurus pakeitė namai, o užsidarius viešojo maitinimo įstaigoms, daugiau maisto gaminame patys“, – sako AB „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius Benitas Jonikas.

Taip pat džiugina, tai, kad įmonei pradelstos gyventojų skolos 2020 metais sumažėjo 74 tūkstančiais eurų.

„Skaičiuojame, kad daugiabučių gyventojų skolos sumažėjo 42 tūkstančiais eurų, bendrabučių gyventojų – 19 tūkst. eurų, individualių namų – 9 tūkst. eurų. Džiugu, kad gyventojai tampa sąmoningais ir supranta, kad už gaunamą paslaugą privalu susimokėti laiku“, – sako AB „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius Benitas Jonikas.

Bendrovei „Klaipėdos vanduo“ paslaugų teikimą patiki vis daugiau klientų – per praėjusius metus geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų vartotojų padaugėjo 1 192 vartotojais.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 103 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,