Mano Gargždai



Gargždų grožio paslaugų teikėjai dirba saugiai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Jungtinės Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) ir Valstybinės maisto ir veterinarijos specialistų, Lietuvos policijos pareigūnų ir šalies savivaldybių atstovų pajėgos pradėjo patikrinimus, kaip ūkio subjektai laikosi reikalavimų po karantino atlaisvinimo. Praėjusią savaitę šalyje, patikrinus 597 vietas, 13-likoje jų nustatyti pažeidimai. NVSC kontroliavo grožio paslaugų teikėjus ir Gargžduose. Praėjusią savaitę patikrinus 27-ias tokių paslaugų vietas, nustatytas 1 pažeidimas, dėl kurio bus taikoma administracinio poveikio priemonė.

 

„Taikyta priemonė – dėl to, kad paslaugos buvo teikiamos neturint higienos leidimo, taip pat nustatyta ir karantino reikalavimų pažeidimų. Mūsų kontrolė buvo nukreipta į konsultavimą. Specialistai paaiškino, kokie reikalavimai, matėme, kad į pastabas buvo sureaguota labai geranoriškai – kitą dieną jau buvo pasitaisyta“, – komentavo NVSC Gargždų skyriaus vedėja Aušra Syminienė.

Kaip epidemiologė, ji teigė, kad sprendimas atidaryti grožio paslaugų sektorių buvo geras, nes galima manyti, kad dalis žmonių vis tiek naudojosi paslaugomis nelegaliai.

„Kai tai vieša, galima ir patikrinti, esant skundams ir panašiai. Taip geriau, nes per metus nemačiau labai daug apžėlusių, tai reiškia kažkas vyko. Svarbu, laikykimės reikalavimų, kad tai netaptų didelės rizikos vieta“, – kalbėjo specialistė.

Ji taip pat informavo, kad prieš karantiną NVSC organizavo seminarą grožio paslaugų teikėjams, jo įrašą galima rasti internetiniame įstaigos tinklalapyje.

Pastarąjį rekomenduojama peržiūrėti ne tik paslaugos teikėjams, bet ir jos gavėjams. Anot pašnekovės, jis gali labai praversti, nes išprusęs klientas turi žinoti ir savo teises.

„Ir dabar susiduriame su nuomonėmis, kad priemonės apsunkina mus, bet tai – ne sunkumas, o neišvengiamybė. Niekas malonumo nejaučia drausti, bet tokia yra realybė. <...> Ilgai užsitęsė suvaržymai, kai kas neatlaiko. Šiandien dar tikrai ne laikas atsipalaiduoti. Paslaugų gavėjai, vykdytojai turi suprasti, kad sąlygų reikia laikytis maksimaliai, turime aukštą, neraminantį sergamumą“, – aiškino NVSC Gargždų skyriaus vedėja.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 490 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,