Mano Gargždai



Mediniai langai: ar tai – geras pasirinkimas šiuolaikiniam žmogui, vertinančiam estetiką bei komfortą?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi nuotr. Asociatyvi nuotr.

Jei neturite laiko skaityti visą straipsnį, tačiau jums, bekuriančiam naujų namų viziją ar gyvenančiam renovacijos nuotaikomis, šis klausimas ir yra itin aktualus, užbėgsime už akių atsakydami, jog mediniai langai – staliugaminiai.lt vienas iš populiariausių gaminių – kone idealiausias variantas dažnu atveju (aišku, visada reiškia atsižvelgti į individualią situaciją). Ši tendencija aktuali ne tik mūsų šalyje, bet ir, savaime suprantama, visoje Europoje. Žmonės, nusivylę dirbtiniais medienos konkurentais, o tiksliau – menku šių atsparumu išorinės aplinkos veiksnių poveikiui, didelę degumo riziką bei potencialią žalą gamtai ir vėl atsigręžė į šiek tiek primirštą natūralumą. Netgi galima drąsiai teigti, jog 21 a. – savotiškas Renesansas medienos atžvilgiu.

 

Trys priežastys, dėl kurių verta rinktis medinius langus

Rinktis medinius langus, vien dėl to, jog taip elgiasi didelė dalis europiečių, tikrai nebūtų teisingas žingsnis. Svarbu išsiaiškinti, ką būtent šie įžvelgia mediniuose languose. Vienas svarbiausių faktų, tiesiogiai įtakojančių medinių langų eksploatacines savybes – šios natūralumas. Kaip tai pasireiškia praktiškai? Mediniai langai „kvėpuoja“, užtikrindami optimalų drėgmės kiekį patalpose bei padėdami išvengti kondensato, dažno svečio esant plastikiniams langams. Kaip tai veikia? Drėgmės perteklius palaipsniui sugeriamas, o esant šios trūkumui – išskiriamas į patalpų orą.

Puikios šilumos izoliacinės savybės – dar vienas reikšmingas „taip“ medinių langų atžvilgiu. Jei bus pasirūpinta ir kokybiškomis tarpinėmis (apie šių būtinybę profesionalūs langų gamybos specialistai) pastarasis variantas idealiai tiks ir kalbant apie pasyvius ar nulinės energijos namuose, užtikrinančiuose jaukią šilumą. Ši savybė taip pat susijusi ir su gerokai mažesnėmis šildymo išlaidomis: juk mokėti už oro šildymą, natūralu, nesinori niekam.

Faktas, jog mediniai langai, tikėtina, dažniau tiesiog atsibosta, nei tampa nebetinkami naudoti dėl savo funkcinių savybių praradimo – taip pat vilioja, ar ne? Pastarųjų tarnavimo amžius, neprarandant tiek praktinių funkcijų, tiek estetikos, skaičiuojamas dešimtmečiais! Jei nutiks taip, jog lango rėmas nukentės nuo mechaninio pažeidimo, nereikės keisti viso lango, kas aktualu kalbant apie plastikinius langus. Galimą atlikti pažeistos vietos restauraciją, o tais atvejais, kai pažeidimas didelis, uždedamas „lopas“ iš tokios pačios medienos.

Atrodo, idealus variantas, bet nerimą kelia lyg kažkur girdėta informacija apie medienos, veikiamos temperatūros pokyčių bei drėgmės „pomėgį“ deformuotis? Taip, tai – teisingas teiginys, tačiau, savaime suprantama, siekiant aukščiausios kokybės, šiuolaikinės langų gamybos technologijos pažanga efektyviai susidoroja su šia problema. Profesionalūs „Stalių gaminių“ meistrai naudoja klijuotos tašo medieną, padedančią išvengti medinių langų deformacijos.

 

Langai – idealus estetinis sprendimas bet kokiame interjere

Mediena – natūrali medžiaga, savo „prigimtimi“ pripildysianti jūsų namus šilumos bei jaukumo. Argi tai nėra, kalbant apie namus, ir nėra svarbiausia? Ne, ir tai – dar ne viskas. Medis – „lanksti“, paslanki tarsi molis medžiaga, leidžianti sukurti pačias įvairiausias formas. Sakote, jog langas yra tiesiog langas, na, tarpusavyje besiskiriantys nebent savo dydžiu! Labai ribotas požiūris, kai, šiuo atžvilgiu, langai suteikia kone neribotas galimybes kuriant savo interjerą ar eksterjerą.

Galimybės atsiveria vien kalbant apie medienos, naudojamos langų gamyboje, įvairovę. Pušis, kietmedis, raudonmedis ar ąžuolas: variantų iš tiesų apstu! Negana to, galima rinktis iš plačios RAL arba NSC spalvų paletės ar, lakų, leidžiančių išsaugoti natūralios medienos tekstūrą. Prie viso šio „rinkinuko“ pridėkime dar ir stiklus, kuriuos, pavyzdžiui, galima rinktis raštuotus ar su vitražais bei norimos spalvos ar formos rankenas ir gausime ne tik praktišką pastato konstrukcinį elementą, bet netgi savotišką meno kūrinį.

 

Reklama

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 310 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,