Mano Gargždai



Zoom susitikimas – kaip atrodyti profesionaliai ir elegantiškai per kompiuterio ekraną?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Zoom – tai viena populiariausių internetinių platformų nuotoliniams susitikimas organizuoti. Šią programą pamėgo verslininkai, menininkai, mokytojai ir individualių užsiėmimų organizatoriai. Nors šiuo metu yra begalės siūlomų programų, skirtų grupiniams video skambučiams, turim paminėti, kad Zoom išlieka tarp mėgstamiausių dėl patogaus naudojimo ir galimybės padaryti susitikimų įrašus. Nepaisant to, kokia video skambučių programa naudositės, žinokite vieną – į pasaulį ateina naujos mados tendencijos, kurios orientuotos būtent į nuotolinį bendravimą. Jei jums rūpi jūsų įvaizdis dirbant su klientais, kolegomis, partneriais – šis straipsnis jums tikrai yra aktualus.

 

Kodėl įvaizdžio taisyklės skiriasi bendraujant nuotoliniu būdu?

Pradėkime nuo to, kad bendraujant per kompiuterio ekraną savotiškai netenkate dalies savo charizmos. Kad ir kaip stengtumėtės perteikti savo asmenybę – gyvą bendravimą pakeisti iš tiesų labai sudėtinga. Dažnu atveju žmonėms, kuriems gyvas bendravimas niekuomet nekėlė problemų – perėję į nuotolinį ryšį su žmonėmis, jie susiduria su naujomis baimėmis, virpančiu balsu, nuolatiniu veido lietimu ar nevalingu žvilgčiojimu į save mažame video transliacijos ekrane. Laikui bėgant prie visų pokyčių yra prisitaikoma, vis dėlto, kad prisitaikymo laikas būtų trumpesnis – galime imtis tam tikrų priemonių jauduliui ir neužtikrintumui paslėpti. Viena iš tokių detalių – būti patenkintu savo išvaizda ekrane. Tai suteiks pasitikėjimo savimi ir papildomos energijos jūsų veidui.

Nepamirškite, jog jei nesate aktyvių užsiėmimų vedėjai, tuomet ekranas rodys tik pusę jūsų kūno. O tai reiškia, kad į „pusę savęs“ turite sutalpinti visą savo įvaizdį. Mados žinovai pastebi, jog į madą tvirtu žingsniu žengia pūstos marškinių rankovės, dailios apykaklės, stambesni kaklo vėriniai ir iš tolo matomi auskarai. Taip pat didelę reikšmę suteikia kosmetika, skirta veidui pagyvinti – odai skaistumo suteikiantys kremai, žėručio turinčios veido kontūravimo priemonės, blizgūs šešėliai ir itin ryškūs lūpų dažai. Atrodytų paradoksalu, bet šiuo kaukių dėvėjimo laikotarpiu lūpdažių pardavimai nesumažėjo!

 

Kaip išsirinkti aprangą nuotoliniams susitikimams Zoom ir kitose platformose

Psichologai teigia, jog nuo mūsų aprangos ir pasiruošimo, pirklauso didelė dalis mūsų pasitikėjimo. Net jei nesiekiate įtikti kitiems ir norite būti išskirtine asmenybe, aprangą rekomenduojama rinktis tokią, kokią nuomonę norite apie save sukurti. Jei video skambučiu susitinkate su verslo partneriais, galimais investuotojais ar būsimais darbdaviais, pasistenkite parodyti, kad net ir dirbadami iš namų turite savo rutiną, discipliną ir nesėdate prie kompiuterio ekrano su pižama ar chalatu. Tikėtina, kad niekas nesitiki, jog visą dieną namų aplinkoje būsite pasipuošę kostiumėliu, bet laisvesniais verslo rūbais (angl. smart casual) pasirūpinti yra būtina.

Kaip ir gyvų susitikimų, taip ir nuotolinių pokalbių neturėtų trikdyti per gilios iškirptės ar itin atviri pečiai. Verčiau rinktis madingas pūstas rankoves, ryškesnių spalvų palaidines ar papildomai pasipuošti juvelyriniais dirbiniais. Pavyzdžiui vieni populiariausių šių metų Aukso sala gaminių yra stilingi akmenukais puošti auskarai, kurie tinka bet kokiame įvaizdyje ir esant tinkamam apšvietimui dailiai žėri. Norėdami išties gerai atrodyti ekrane, nepamirškite pasirūpinti ir tinkamu apšvietimu. Jei neturite specialios filmavimui skirtos lempos, galite pasinaudoti tiesiog staline, kurią pastatę prieš save – leisite pašnekovui mėgautis ryškiu ir aiškiu vaizdu.

 

Papuošalų dendencijos video pokalbių metų

Kaip jau minėjome anksčiau video skambučiai parodo tik pusę mūsų kūno, todėl ypatingą reikšmę šiame laikotarpyje turi galvos, kaklo ir ausų papuošalai. Pardavėjai teigia, jog žymiai sumažėjo kvepalų ir kūno kosmetikos pardavimai, nes šie metai orientuoti į per ekranus matomas grožybes. Vieni populiariausių papuošalų – tai lankeliai. Jie gali būti medžiaginiai, metaliniai ar kokybiško plastiko. Kasdieniniame įvaizdyje jie suteikia gyvumo ir gali tapti tikrai išskirtine stiliaus detale.

Kita dalis papuošalų – tai įvairūs kaklo vėriniai. Kadangi ekranas vizualiai sumažina ir nutolina vaizdą, šiais metais populiarūs stambūs ir išskirtiniai kūriniai. Tai gali būti masyvūs metalo raizginiai ar daugiasluoksniai karoliai. Be to renkantis grandinėles nevengiama didesnių kabančių simbolių – raidžių, laimės talismanų ir pan. Reikėtų atkreipti dėmesį, kad papuošalų nebūtų per daug – jei puošiatės išraiškingu lankeliu ar didesniais auskarais, tuomet užteks ir kuklios kaklo grandinėlės, o gal ir visai nieko daugiau nebereikės, kad būtumėte unikalūs?

Auskarai – neatsiejama įvaizdžio dalis. Taip buvo visais laikais ir net atėjus karantinui ir susitikimams persikėlus į nuotolines bendravimo priemones – jų populiarumas niekur nedingo. Užsienio portaluose ypatingai akcentuojami stambūs, bet nedidelio skermens žiedo tipo auskarai, kurie yra gerai matomi ir tuo pačiu nėra iššaukiantys. Kita kategorija auskarų – tai ilgi, kabantys, grandinėlės tipo auskarai. Jei viršutinė aprangos dalis yra su V formos iškirpte ar šiek tiek nuleistais pečiais – tokio tipo auskarai puikiai pagyvina ir išryškina veido bruožus, tad visas pašnekovo dėmesys bus nukreiptas į jus. Pasirinkus abiejų tipų auskarus, reiktų vengti žėrinčių detalių, kad įvaizdis neatrodytų per daug šventinis. Na o populiauria auskarų kategorija – tai prie ausies prigludę ir subtiliai jus puošiantys kuklaus dizaino auskarai. Jie gali būti pagaminti iš aukso ar sidabro, bei papuošti smulkiomis akutėmis. Tokius privalo turėti kiekviena moteris, nepriklausomai ar susitikimai vyksta gyvai ar internetu.

 

Tad kaip pasikeitė mūsų įvaizdis persikėlus į bendravimą Zoom platformoje?

Nepriklausomai nuo to ar bendravimas vyksta gyvai ar nuotoliniu būdu, kiekvienas nori išlikti unikalus ir kitų žmonių akyse kurti savo įvaizdį. Jūsų apranga – tai jūsų asmenybės dalis ir dažnai nutinka taip, kad nebeturime šanso parodyti išskirtinumo kitais būdais. Ypatingai jei tai yra pirmasis jūsų susitikimas. Visuomet pasielgsite teisingai jei rinksitės klasikinio stiliaus drabužius ir aksesuarus, kurių pavyzdžius galite rasti čia. Išskirtines stiliaus detales rinkitės tik tais atvejais, kai esate tikras, jog tai atskleis jūsų asmenybę, bet nešokiruos ir nenulems neigiamo pašnekovo požiūrio. Tai kaip jūs atrodote Zoom ar kitų video programų ekrane turi demonstruoti pasitikėjimą savimi, pagarbą kitoje ekrano pusėje esančiam žmogui ir jūsų sugebėjimą laikytis savidisciplinos dirbant tiek namuose, tiek biure. Jei renkatės laisvesnio stiliaus verslo aprangą – nepamirškite pasirūpinti ir apatine garderobo dalimi. Internete tikrai galima rasti daug kuriozinių situacijų, kuomet ypatingai dailiai atrodantys ekrane žmonės – atsikelia nuo kėdės ir parodo kur kas daugiau, nei kiti nori pamatyti..

 

Reklama

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 396 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,