Logo
 Spausdinti šį puslapį

Naujai statomos mokyklos Jakuose rangovas: pastatas bus baigtas rugsėjį

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
A. Smilgys,  B. Markauskas, A. Bogdanovas ir statinio statybos vadovas Saulius Venckus. V. Šleiniūtės nuotr. A. Smilgys, B. Markauskas, A. Bogdanovas ir statinio statybos vadovas Saulius Venckus. V. Šleiniūtės nuotr.

Pirmadienio popietę Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas ir Administracijos direktorius Artūras Bogdanovas Jakuose susitiko su mokyklą miestelyje statančio rangovo – UAB „Statmax“ – atstovais. Apžvelgti jau padaryti darbai, domėtasi statybų eiga, rangovas užsakovui žadėjo, kad mokykla duris vaikams atvers kaip žadėta – šių metų rugsėjį.

 

Telšių bendrovės „Statmax“ direktoriaus pavaduotojas gamybai Artūras Smilgys vietos žiniasklaidai susitikimo metu kalbėjo, kad nors darbus išbalansavo šaltesnė nei įprasta Klaipėdos kraštui žiema, iki žadėto termino pastatą planuojama baigti.

„Jaučiamės, kad neatsiliekame nuo termino, stebime savo vidinius grafikus, nuolat komunikuojame su statybų darbų vadovu. Tokį teorinį atsilikimą trijų savaičių mes turime, bet orai gerėja, tai iki numatyto termino planuojame suspėti“, – kalbėjo rangovo atstovas, pažymėjęs, kad jau yra pastatytas statinys, pradedama rengti vidaus infrastruktūra, baigiamas dengti stogas, montuojami langai.

„Labiausiai reikia džiaugtis, kad netenka daug lįsti į tą vidinį procesą vadovams, nes, mūsų nuomone, rangovas yra stiprus ir darbai vyksta pagal grafiką, – džiaugėsi Administracijos direktorius. – Žinome pavyzdžių, kai būna kiek kitaip, todėl dėkojame šiam rangovui, kad laikosi terminų. Dėl šaltos žiemos – sutartyje yra numatyta galimybė technologinėms pertraukoms, kuo rangovas ir pasinaudojo. Viskas vyksta sklandžiai ir rangovas dirba nekeldamas emocijų.“

Anot „Statmax“ atstovo, dabar padaryta 30–35 proc. visų darbų, o per ateinančius du mėnesius planuojama perkopti 50 proc.: „Balandžio viduryje startuosime su aplinkos darbais, kadangi oro sąlygos jau tą leis, tai visais frontais pradėsime judėti. Dabar labiau dirbame su statiniu, inžinerinėmis sistemomis.“

A. Smilgys kalbėjo, kad stebimas medžiagų kainų kilimas – brangsta metalas, ypatingai šiltinimo medžiagos, bet dėl to objekto sąmata neturėtų kilti, nes metalo konstrukcijos pagamintos, atvežtos ir sumontuotos pernai, o šiltinimo medžiagos jau taip pat nupirktos ir pristatytos į statybvietę: „Kol kas visos tos rizikos suvaldytos, matysime, kaip bus toliau.“

Administracijos vadovas informavo, kad projekto sąmata – kiek daugiau nei 2 mln. eurų, o finansavimo šaltiniai – „kovidinės“ lėšos iš DNR plano, Savivaldybės biudžeto ir Vyriausybės investicijų programos (VIP) lėšos.

Mokykloje planuojamos 2 ikimokyklinio ugdymo ir 4 pradinės klasės, tad iš viso įstaigą lankys apie 100 vaikų.

„Jakai ir aplinkinės gyvenvietės seniai kėlė klausimą dėl mokyklos, sąlygos, kurios buvo – netenkino, visi vaikai netilpo. Jautėme bendruomenės spaudimą. Net neturime abejonių, kad poreikis yra ir klasės bus užpildytos“, – kalbėjo meras.

Jam antrino ir Administracijos direktorius, pažymėjęs, kad augančioje Sendvario seniūnijoje – didelis švietimo įstaigų poreikis.

„Svarstome pridavę pastatą mokyklą kooperuoti ne prie Gargždų „Minijos“ progimnazijos, o prie Slengių, nes susisiekimas su Sudmantų kaimu jau yra puikus, dalis kelio išasfaltuota, kita taip pat sulauks asfalto, pradės kursuoti maršrutiniai autobusai, kurie dabar vengia duobėtų kelių“, – apie Savivaldybės planus kalbėjo A. Bogdanovas.

Primename, kad sutartis su rangovu pasirašyta 2020 m. rugsėjo 24 d., darbų atlikimo terminas – 22 mėn.

 

V. Šleiniūtės nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,