Mano Gargždai



Keičiasi Klaipėdos rajono valdančioji dauguma – „valstiečiai“ ir frakcija „Bendra“ lieka už borto

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
9-ojo šaukimo Klaipėdos rajono savivaldybės taryba prisiekė 2019 balandžio 15 d. - lygiai prieš dvejus metus. K.Abromavičiūtės nuotr. 9-ojo šaukimo Klaipėdos rajono savivaldybės taryba prisiekė 2019 balandžio 15 d. - lygiai prieš dvejus metus. K.Abromavičiūtės nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybėje – rimti pokyčiai – keičiasi valdančioji dauguma, iš jos eliminuojami Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovai su meru Broniumi Markausku priešakyje. Taip pat opozicijoje liko ir frakcijos „Bendra“ nariai.

 

Klaipėdos rajono savivaldybėje Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, LR Liberalų sąjūdis, Lietuvos socialdemokratų partija ir Lietuvos socialdemokratų darbo partija pasirašė Koalicijos sutartį ir suformavo naują valdančiąją daugumą, pranešė Savivaldybės Viešųjų ryšių ir bendradarbiavimo skyriaus vedėja Ernesta Badalova. Iš viso naujoje valdančiojoje koalicijoje dirbs 15 Tarybos narių, koalicijos sutartį pasirašė 17 politikų.

Valdančiojoje daugumoje buvę „valstiečiai“ ir meras Bronius Markauskas turės tęsti darbą opozicijoje, rokiruotė įvyks ir vadovybėje.

Balandžio 13 d. pasirašytoje Koalicijos sutartyje numatyta, kad Administracijos direktoriaus pozicijai teikiama liberalo Justo Ruškio kandidatūra, Administracijos direktoriaus pavaduotoju siūlomas socialdemokratų darbo partijos narys Česlovas Banevičius, į vicemerės pareigas teikiama socialdemokratės Ligitos Liutikienės kandidatūra.

Koalicijos partneriai taip pat susitarė, kad Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai teikia Rasos Petrauskienės kandidatūrą j direktoriaus pavaduotojo pareigas, taip pat mero patarėjo kandidatūrą, o LR Liberalų sąjūdis teikia Audronės Balnionienės kandidatūrą į vicemero pareigas, taip pat liberalai ir konservatoriai pagal susitarimą teikia po dvi komitetų pirminininkų kandidatūras.

Kol kas su meru B. Markausku susisiekti nepavyko.

Primename, kad dar šių metų sausio mėnesį prie Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos prisijungė Tarybos nariai Raimondas Simonavičius ir Rūta Cirtautaitė – iš 27 Klaipėdos rajono tarybos narių 19-a dirbo valdančiojoje koalicijoje. Tada portalui mano-gargzdai.lt pasiteiravus, ar nėra jaučiama politinė įtampa tarp koalicijos partnerių, meras teigė, kad tikrai jokios įtampos nėra, o koalicija dirba stabiliai.

 

Politikų pozicijas apie pokyčius skaitykite ČIA.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 251 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,