Mano Gargždai



Politiniai žingsniai Savivaldybėje: Administracijos direktoriui ir vicemerei – nepasitikėjimas

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Artūras Bogdanovas ir Violeta Riaukienė. Politikų feisbuko nuotr. Artūras Bogdanovas ir Violeta Riaukienė. Politikų feisbuko nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybėje tęsiasi politiniai pasistumdymai. Po paskelbimo apie naująją koalicijos sutartį, penktadienį, balandžio 16 d., merą Bronių Markauską pasiekė pareiškimai dėl nepasitikėjimo Administracijos direktoriumi Artūru Bogdanovu bei vicemere Violeta Riaukiene.

 

Primename, kad balandžio 13 d. pasirašytoje Koalicijos sutartyje, iš valdančiosios daugumos eliminuojami Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos ir frakcijos „Bendra“ atstovai. Vakar meras žengė kitą politinę galią demonstruojantį žingsnį – pasirašė potvarkį dėl mero pavaduotojų veiklos sričių nustatymo. Naujuoju potvarkiu vicemerė A. Balnionienė lieka atsakinga tik už vieną sritį: viešosios tvarkos, civilinės saugos ir priešgaisrinės saugos Savivaldybėje koordinavimą. Už visas kitas sritis, kurių net 15-a, atsakinga V. Riaukienė.

 

Nori interpeliacijų

Nepasitikėjimą LVŽS į postus deleguotais politikais pasirašė Tarybos nariai, paskelbę apie naują valdančiąją daugumą: Alfredas Šiaulys, Virgilijus Skuodas, Rasa Linkienė, Vida Ronkaitytė, Jonas Dumašius (Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratai), Nerijus Galvanauskas, Aušra Gudauskienė, Albert Albertjan, Audronė Balnionienė (LR liberalų sąjūdis), Vaclovas Dačkauskas ir Česlovas Banevičius (Lietuvos socialdemokratų darbo partija), Ligita Liutikienė, Jonas Dromantas, Andrius Adomaitis (Lietuvos socialdemokratų partija) bei „valstiečius“ palikęs Arvydas Katkus.

Pareiškime nepasitikėjimas A. Bogdanovui reiškiamas dėl esą nepakankamai kontroliuotos Endriejavo kultūros namų rekonstrukcijos darbų eigos: „Dėl ko darbai per jo vadovavimo beveik du metus nepajudėjo, todėl ženkliai išaugs rangos darbų kaina ir yra iškilęs pavojus netekti ES finansavimo“.

Taip pat viena iš nurodomų priežasčių Administracijos vadovo atleidimui – nepakankamai aktyviai spręsti klausimai, susiję su Savivaldybės turto valdymu ir naudojimu, esą atliekami tik pavieniai veiksmai, kurie nesprendžia problemų, kas padėtų kuo racionaliau panaudoti Savivaldybės turtą. Trečiasis argumentas interpeliacijai – „savo veiksmais demonstruoja, kad nėra motyvuotas eiti Administracijos direktoriaus pareigas.“

Vicemerę Violetą Riaukienę reikalaujama atleisti iš užimamų pareigų, nes ji esą nepakankamai imasi veiksmų dėl aiškios Socialinių paslaugų teikimo strategijos formavimo Klaipėdos rajono savivaldybėje, neteikia pasiūlymų ir nesiima iniciatyvų dėl naujų socialinių paslaugų teikimo atsiradimo Klaipėdos rajono savivaldybėje, taip pat kolegos mano, kad mero pavaduotoja nepakankamai imasi veiksmų ir neteikia racionalių pasiūlymų dėl Švietimo kokybės gerinimo Klaipėdos rajono savivaldybės teritorijoje.

Visi išvardinti argumentai, anot pasirašiusiųjų, sudaro pagrindą atleidimui iš pareigų prieš terminą, reikalaujama ne mažiau nei per 2 savaites sušaukti Tarybos posėdį.

 

Bogdanovas ir Riaukienė pagrindo nemato

Pasiteiravus A. Bogdanovo, kaip jis vertina išreikštą nepasitikėjimą, pastarasis teigė, kad tai tarsi nesusipratimas.

„Statybą, turto klausimus kuruoja mano pavaduotojas Justas Ruškys, o politiniame lygmenyje – iniciatyvą privalėtų rodyti Audronė Balnionienė, tie žmonės, kurie pasirašinėja po nepasitikėjimu. Keista, kodėl? Gal suklydo. Reikės kažkaip spręsti ir galvoti, kaip čia reikės elgtis, natūralu, kad vienas klausimas susijęs su kitu“, – komentavo A. Bogdanovas.

Jis išsakė, kad keistas atrodo ir argumentas esą jam trūksta motyvacijos: „Po peticijos, raginimų, pasisakiau aiškiai, kad esu motyvuotas. Motyvaciją gali patvirtinti ir atliekami darbai, kaip rajonas keičiasi, turbūt nesusipratimas ar fantazijos trūkumas. Nežinau, kaip dar reikėtų tą motyvaciją patvirtinti, ar su kažkokiu plakatu vaikščioti po gatvę, kad esu motyvuotas.“

Jis prisipažino, kad tokie pareiškimai po deklaracijos apie naująją valdančiąją daugumą nebuvo netikėti.

„Valdančioji dauguma pasikeitusi nėra, ji pasikeis artimiausiame Tarybos posėdyje, jeigu toks pranešimas bus įgarsintas, kol kas niekas nėra pasikeitę, dirbame toliau ir laukiame, kuo čia viskas baigsis“, – kalbėjo A. Bogdanovas.

Vicemerė V. Riaukienė prisipažino suprantanti nepasitikėjimo pareiškimo tikslą: „Jeigu yra noras suformuoti naują daugumą be LVŽS frakcijos, aišku, kad pasiūlytus LVŽS vadovus, tiek mane, tiek Administracijos direktorių, reikės pašalinti iš pareigų, todėl ir yra paskelbta interpeliacija, jai kito pagrindo nematau.“

Ji taip pat minėjo, kad kol kas naujosios valdančiosios daugumos paskelbimas nėra patvirtintas balsavimu.

„Stengiuosi reaguoti normaliai, esu nusiteikusi, mane gyventojai rinko, pasitikėjo, ir toliau dirbsiu Taryboje, jeigu ne vicemerės pareigose“, – apibendrino mero pavaduotoja.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 612 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,