Mano Gargždai



Šaukiamas neeilinis Tarybos posėdis: įtraukti klausimai dėl A. Balnionienės ir J. Ruškio atleidimo

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Meras reiškia nepasitikėjimą A.Balnioniene ir J.Ruškiu. Politikų feisbuko nuotr. Meras reiškia nepasitikėjimą A.Balnioniene ir J.Ruškiu. Politikų feisbuko nuotr.

Kitą penktadienį, balandžio 30 d., vyks neeilinis Tarybos posėdis, informavo Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas. Neeilinio posėdžio darbotvarkėje įtraukti keturi klausimai dėl atleidimo iš pareigų.

 

„Aš asmeniškai pareiškiau nepasitikėjimą savo pavaduotoja Audrone Balnioniene bei Administracijos direktoriaus pavaduotoju Justu Ruškiu. Grupė Tarybos narių – Administracijos direktoriumi (A.Bogdanovu – aut. past.) ir antra vicemere (V. Riaukiene – aut. past.). Nepasitikėjimą direktoriui Tarybos nariai reiškia dėl infrastruktūros ir turto klausimų, tačiau tai yra jo pavaduotojo Justo ir vicemerės Audronės kuruojamos sritys, todėl manau, teisinga, kad interpeliacijos turi būti taikomos ir jiems“, – priežastis įvardijo rajono meras.

Jis priminė, kad neeilinio posėdžio dėl direktoriaus ir vicemerės atleidimo paprašė grupė Tarybos narių (15 Tarybos narių, pranešusių apie naujai formuojamą koaliciją – aut. past.). Plačiau rašėme čia.

„Todėl man keista buvo stebėti konservatorių ir liberalų bandymus žlugdyti eilinius komitetų posėdžius, bandant įtraukti šiuos klausimus į eilinės Tarybos darbotvarkę. Kam tada prašyti neeilinio, jei noras direktorių ir vicemerę buvo atleisti eiliniame posėdyje?“, – klausė B. Markauskas.

Ketvirtadienį ir penktadienį vykusiuose komitetų posėdžiuose buvo prašoma šiuos du klausimus dėl atleidimo įtraukti kaip papildomus į posėdžio darbotvarkę. Teikti Tarybai, kuri į eilinį posėdį rinksis balandžio 29 d., klausimus pritarta Ekonomikos ir biudžeto (pirmininkas N. Galvanauskas) bei Vietos ūkio ir kaimo reikalų (J. Dumašius) komitetuose. Švietimo, kultūros ir sporto komitete (pirmininkas V. Macijauskas) klausimai nebuvo įtraukti į darbotvarkę, grindžiant tuo, kad komiteto posėdžio darbotvarkę sudaro pirmininkas, o pastaroji buvo patvirtinta be papildomų klausimų. Bandymas neįtraukti klausimų Sveikatos apsaugos ir socialinės rūpybos komitete (pirmininkas V. Butkus) baigėsi neįvykusiu posėdžiu, atsijungus trims nariams. Komitetų posėdžių transliacijas galima peržiūrėti čia.

„Kaip meras, aš savo pareigą įvykdžiau – posėdis sušauktas, darbotvarkė sudaryta, Tarybos narių prašyti klausimai įtraukti. Tiesa, interpeliacijos iniciatorių projektai parengti, nesilaikant teisės aktų. Bet tikiuosi, kad iki Tarybos posėdžio rengėjai klaidas ištaisys ir neteks įsivelti į teismų karuselę.Teisę reikšti nepasitikėjimą man suteikia įstatymas. Tas pats įstatymas sako, kad tik mero siūlymu Taryba skiria vicemerus. Ir ne tik vicemerus, bet ir kitus politinio pasitikėjimo tarnautojus, komitetų pirmininkus. Ir savo teisėmis pasinaudosiu“, – rašė socialiniame tinkle B. Markauskas.

Jis priminė istoriją, kai Kretingos rajono meras kreipėsi į teismą, kuomet Kretingos rajono konservatorių sudaryta nauja valdančioji koalicija nusprendė be mero siūlymų naikinti mero politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojų pareigybes.

„Įdomu, kaip pasisakys teismas ir kokia teisminė praktika bus suformuota“, – reziumavo meras.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 320 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,