Mano Gargždai



Po ilgo nesimatymo TAU klausytojai rinkosi į popietę „Sveika, vasara“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
TAU popietės dalyviai. Klaipėdos r. švietimo centro nuotr. TAU popietės dalyviai. Klaipėdos r. švietimo centro nuotr.

Po ilgo karantino, išsiilgę gyvo bendravimo, saulėtą birželio 3 d. Klaipėdos rajono Trečiojo amžiaus universiteto (TAU) klausytojai rinkosi į popietę „Sveika, vasara” poilsio stovykloje „Žilvitis“. TAU tarybos pirmininkė Janina Skulskienė ir renginių organizatorė Birutė Palubinskienė paskelbė šventės pradžią. Nuotaikingas TAU pasaulio tautų šokių studijos „Skinija“ maršas kėlė šventinę nuotaiką ir kvietė bendram šokiui.

 

Klaipėdos r. neformaliojo suaugusiųjų švietimo koordinatorė Liudmila Michinienė renginio metu informavo, kad nuo 2020 m. spalio 26 d., paskelbus šalyje karantiną, senjorams buvo organizuoti 28 nuotoliniai mokymai. Koordinatorė labai džiaugėsi ir gyrė senjorus, kad labai norėjo mokytis nuotoliniu būdu. Klaipėdos r. švietimo centro komanda TAU klausytojams sudarė visas sąlygas, kad senjorai nesijaustų palikti be dėmesio ir dėjo visas pastangas jų tobulėjimui mokantis namuose. Senjorai aktyviai jungėsi „Youtube“ kanale, „Zoom“ aplinkoje. Paskaitos vyko įvairiomis temomis. TAU klausytojus lektorė Monika Vasylienė supažindino su Gargždų ir pasienio miestelio istorija, Gargždų žydų kultūra, Vatikano miesto valstybės samprata, Viduržemio jūros pakrančių kulinarija, Venecijos unikalumu. Pasakotos vyno, kavos, alyvuogių bei kvepalų atsiradimo istorijos. Klaipėdos kolegijos lektorės TAU senjorams pasiūlė paskaitas apie Lietuvos dvarų istoriją, Mažosios Lietuvos kultūros paveldą, tėvų-vaikų-anūkų santykių gerinimą, gėlių dovanojimo etiketą. Lektorė Ona Juozaitienė supažindino senjorus su Velykų prasme krikščionių gyvenime, sodo dekoratyvinių augalų priežiūra, genėjimu bei formavimu, kalbėjo apie penkias meilės kalbas ir emocinę sveikatą. Dr. Rimvydas Laužikas pristatė Tarpukario Lietuvos gastronomijos kultūrą bei Šiaurės renesansą LDK gastronomijoje. Taip pat buvo parengtos aktualios senjorams paskaitos apie fizinę, psichologinę, dvasinę sveikatą, mitybą bei svorio mažinimą, atminties gerinimą.

Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazistės savanorės Skaistė ir Gabija Melekauskaitės senjorus supažindino su antibiotikų poveikiu organizmui bei mokė, kaip prižiūrėti dantis. Neuromokslininkas, gydytojas neurochirurgas Dr. Kęstutis Skauminas davė receptų apie smegenų jaunystės išsaugojimą ir Alzheimerio ligos išvengimą. Klaipėdos r. policijos komisariato veiklos skyriaus vyriausioji tyrėja Diana Pipirienė suteikė vertingos informacijos apie sukčiavimą internetinėje erdvėje, mokė kaip saugiai elgtis keliuose. Liudmila Michinienė akcentavo, kad TAU klausytojai visada noriai dalyvavo virtualiose diskusijose, pateikė daug klausimų, dalinosi savo žiniomis, diskutavo.

Po oficialios renginio dalies sportinių varžybų organizatorės Vidutė Petrauskienė ir Sigutė Ivanauskienė pakvietė visus šventės dalyvius į sportines rungtis. Senjorai metė diską į tolį, baudų metimą į krepšį, bėgo estafetes, noriai dalyvavo intelektualiuose žaidimuose, dainavo, šoko, deklamavo, dalinosi naujienomis ir išgyvenimais. Pralaimėjusių nebuvo, visi buvo apdovanoti, ir kaip visada – nugalėjo draugystė!

Pasilinksminę ir pasportavę senjorai patraukė prie jūros, kvėpavo gaiviu Baltijos oru, ir džiaugėsi išsiilgto bendravimo malonumais.

Už nuostabią erdvę Klaipėdos r. TAU klausytojai labai dėkingi mokinių poilsiavietės „Žilvitis“ direktoriui Broniui Kalvaičiui. Renginys vyko laikantis visų Covid-19 nustatytų saugumo reikalavimų.

 

Birutė Jokubauskienė, Klaipėdos r. TAU tarybos narė-metraštininkė

Liudmila Michinienė, Klaipėdos r. neformaliojo suaugusiųjų švietimo koordinatorė

 

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 357 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,