Mano Gargždai



„Klaipėdos vanduo“: sunaudota rekordiškai daug vandens želdynų laistymui

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Hidrometeorologijos tarnybai šalyje fiksuojant rekordinius karščius, bendrovė „Klaipėdos vanduo“ stebi išaugusį vandens suvartojimą. Lyginant praėjusių metų ir šių metų birželio mėnesius, vandens suvartojimas išaugo 6 procentais – maždaug 22 tūkstančiais kubinių metrų. O metinis vandens suvartojimas jau grįžta į pokarantininį – 2019 metų laikotarpį.

 

„Karantino metu įmonių vandens suvartojimas buvo smukęs, tačiau jau dabar matyti, kad vandens pardavimai grįžta į pokarantininį – 2019 metų laikotarpį. Stebėdami šių metų 6 mėnesių suvartojimą, stebime tendenciją, kad žmonės vis daugiau vartoja vandens iš čiaupo. Tam manome, įtakos turi mūsų įmonės plėtra, daugiau klientų, neabejotinai įtakos turi karšta vasara ir karantino atlaisvinimai įmonėms“, – sako bendrovės „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius Benitas Jonikas.

Birželio mėnesį buvo fiksuotas kelerių metų vandens suvartojimo rekordas. Per parą sunaudota tiek vandens, kiek jo užtektų pripildyti daugiau nei 15 Olimpinių plaukimo baseinų – 38 milijonus litrų. Ypač šiemet išaugo vandens suvartojimas želdynų laistymui. Lyginant šių metų gegužę su birželiu, vandens laistymui sunaudota dviem su puse karto daugiau.

„Želdynų laistymui vandens šiemet sunaudota rekordiškai daug – 43 milijonai litrų vandens. Tokio suvartojimo seniai nėra buvę. Pastebėjome, kad anksčiau didesnis vandens suvartojimas būdavo anksti ryte, o dabar vandens augimas tęsiasi iki 10 val. ryto, o vakarais piką pasiekia 22–23 val. Tad manytume, kad ypač vėlyvas vandens suvartojimas yra sietinas su želdynų laistymu kaitrai nebespiginant. Tačiau įspėjame, kad staigus ir gausus vandens suvartojimas gali sukelti vandens drumstumą ir mažinti vandens slėgį, ypač aukštesnėse gyvenamosiose vietose“, – sako bendrovės „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius Benitas Jonikas.

Bendrovė „Klaipėdos vanduo“ ragina gyventojus vandenį piko metu vartoti atsakingai. Vandens vandenvietėse nepritrūks, jo pagaminama daugiau nei suvartojama, tačiau dėl gausaus vartojimo piko metu gali sumažėti slėgis.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 112 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,