Mano Gargždai



Drevernoje vykusiose varžybose buriuotojus ir laivus patikrino stiprus vėjas (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Agnės Bukartaitės nuotr. Agnės Bukartaitės nuotr.

Nuo penktadienio Drevernoje vykusiose „Toyota“ taurės varžybose orai negailėjo jaunųjų buriuotojų ir jų laivų. Mariose siautėjęs vėjas pasiekdavo 10–11 m/s stiprumą, tad distancijas sėkmingai baigė fiziškai stipriausi jaunuoliai. Varžybose dalyvavo 47 „Optimist“ jachtų klasės buriuotojai ir 21 „Laser Radial“ klasės atstovas iš Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Neringos, Platelių ir Klaipėdos.

 

Nedideliems laivams ir mažiau patyrusiems vaikams tai buvo nervų ir meistriškumo patikrinimas. Distancijoje trūkinėjo takelažas, lūžo įranga, o laivai vartėsi nuo stipresnių vėjo „plaktukų“. Klaipėdos krašto buriavimo mokyklos vadovė Agnė Dalangauskienė pasidžiaugė, jog dauguma laivų ir jų kapitonų buvo gerai pasirengę ir gali buriuoti ne šilkinėmis sąlygomis.

„Tai puiki patirtis, net tuomet, jei nepavyksta nugalėti varžovo, pavyksta įveikti abejones savo jėgomis. Tai rimtas laimėjimas, ypač jauniausiems“, – sakė buriavimo mokyklos „Žiemys“ direktorė.

Mažiausiems pirmąją dieną nepavyko išplaukti iš uosto, o vyresni turėjo atiduoti visas fizines jėgas. Stiprėjant vėjui virto ne tik „optimistų“ jachtos, bet ir „Lazer“ klasės buriuotojų laivai. Tačiau varžybos įvyko, pasak vyriausiojo teisėjo Algio Patašiaus, visi laivai ir vaikai saugiai grįžo į krantą, pasisėmę naujos patirties.

„Žinoma, tokiu oru svarbiausia yra vaikų saugumas ir distancijos teisėjai turėjo būti ypač susikaupę, reikėjo įdėmiai stebėti, kas vyksta ant vandens. Ir nors virtimų buvo, tai buriuotojams ne naujiena. Sunkiau, kai lūžta įranga, tuomet ant klaustuko pakimba tavo iškovota vieta“, – sakė treneris ir teisėjas Algis Patašius.

Paskutiniąją varžybų dieną, sekmadienį, oro sąlygos pasikeitė, ypač silpnas ir besisukiojantis vėjas teisėjams neleido surengti nė vienų lenktynių.

„Toyota“ taurės varžybos baigėsi kiek anksčiau, nei planuota. Varžybų Kuršių mariose nugalėtojai paaiškėjo po pirmųjų dienų šešių plaukimų, tad geriausius šį kartą surikiavo stiprus vėjas. „Žiemio“ buriuotojai, treniruojami trenerių Algio Patašiaus, Mariaus Nagdasovo ir Eugenijaus Čabio, iškovojo net 9 taures.

„Smagu, kad šiemet oro sąlygos buvo visiškai kitokios nei pernai ir nereikėjo laukti vėjo, o kai kam jo buvo ir per daug. Malonu matyti jau pažįstamus vaikų veidus ir pažadu kitąmet vėl susitikti jau tradicija tapusioje „Toyota“ taurės regatoje“, – pasibaigus varžyboms sakė „Toyota“ taurės varžybų rėmėjas, klaipėdietis buriuotojas ir UAB „Solorina“ direktorius Darius Bartkėnas.

Klaipėdos krašto buriavimo mokyklos „Žiemys“ auklėtiniai kelias dienas po varžybų ilsėsis, o jau kitą savaitgalį „optimistai“ startuos Latvijos čempionate, Liepojoje, o „Laser Radial“ jaunimas varžysis Lenkijoje, Dzyvnove, Europos taurės etape.

 

TOYOTA buriavimo taurės varžybų nugalėtojai:

OPTIMIST klasė U12 gr. mergaičių įskaita:

I – Barbora Pažemeckaite (Klaipėda)

II – Ula Venslovaitė (Šiauliai)

III – Ugnė Trimonytė (Vilnius)

 

OPTIMIST klasėje U12 berniukų įskaita:

I – David Mažeika (Neringa)

II – Bartas Kupliauskas (Klaipėda)

III – Vėjas Kašėta (Neringa)

 

OPTIMIST U16 gr. mergaičių įskaita:

I – Mariya Shramkova (Neringa)

II – Liepa Jonuškaitė (Klaipėdos r.)

III – Veja Dumšaitė (Šiauliai)

 

OPTIMIST U16 gr. berniukų įskaita:

I – Benas Bestauskas (Klaipėdos r.)

II– Adomas Kručius (Klaipėdos r.)

III – Domas Gudauskas (Plungė)

 

LASER RADIAL merginų įskaita:

I – Lėja Savickaitė (Kaunas)

II – Smila Blinstrubaitė (Neringa)

III – Greta Kalinauskaitė (Šiauliai)

 

LASER RADIAL vaikinų įskaita

I – Patrikas Tamašauskas (Klaipėdos r.)

II – Nojus Bestauskas (Klaipėdos r.)

III – Gustas PIpiras (Neringa)

 

Taurėmis apdovanoti jauniausi varžybų dalyviai iš Klaipėdos – Dominykas Delininkaitis ir Adelė Žalaitė.

 

Agnės Bukartaitės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 263 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,