Mano Gargždai



Gribžinių bendruomenės „Eismo saugumas bendruomenėse 2021–2021“ renginys – policijos patalpose (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Gribžinių bendruomenės nuotr. Gribžinių bendruomenės nuotr.

Nepriklausomai nuo to, kad jau antri metai šalyje vyrauja įvairūs suvaržymai – eismas keliuose nesustoja. Žiemą jis buvo mažesnis, vasarą tampa intensyvesnis, todėl būtent šiuo metu Gribžinių bendruomenė stengiasi dažniau suburti gyventojus į renginius ir priminti eismo saugumo taisykles.

 

Šių metų rugpjūčio 6 dieną Gribžinių bendruomenė ketvirtąjį „Eismo saugumas bendruomenėse 2020–2021“ renginį pravedė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Klaipėdos rajono policijos komisariato teritorijoje.

Kas daugiau gali žinoti apie eismą, jei ne policijos pareigūnai? Būtent jie mus pasitiko savo patalpose ir maloniai aprodė darbo vietą, priemones, įvairią įrangą, atskleidė subtilius policijos pareigūnų darbo elementus.

Susitikimo metu edukacinę pamoką vedė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Klaipėdos rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Diana Pipirienė (toliau – Bendruomenės pareigūnė).

Ne tik vaikai, bet ir suaugusieji su susidomėjimu tyrinėjo Bendruomenės pareigūnės atvertą lagaminėlį. Tai daktiloskopų darbo įrankių rinkinys. Imdama vieną po kitos priemones, Bendruomenės pareigūnė paaiškino, kad daktiloskopijos specialistas į įvykio vietą visada pasiima bent aštuonių rūšių specialių įvairiaspalvių miltelių, kurie išryškina paliktus pėdsakus, kelis prožektorius, pirštines, bent trijų rūšių šepetėlius. Čia pat vietoje pamatėme, kaip atrodo „pėdsakas“ paliktas mūsų pačių. Pabarsčius miltelius, nuvalius juos šepetėliu, užklijavus lipnią juostą ir atlikus dar įvairių svarbių veiksmų, galėjome išvysti galutinį rezultatą – „nusikaltimo“ vietoje palikto „pėdsako“ išryškinimą. Ir tai tik sunkaus darbo pradžia, nes tokius „pėdsakus“ svarbu ne tik surinkti, bet ir identifikuoti.

Gilindamiesi toliau į policininkų darbą, buvome supažindinti su specialiomis sulaikymo patalpomis. Patys drąsiausi galėjo pabuvoti „už grotų“. Moterims buvo leista prisiliesti prie šaltų ginklų, kuriais ne ką mažiau domėjosi ir augantis jaunimas.

Edukacijos pabaigoje Bendruomenės pareigūnė nusivedė mus prie policijos patrulių automobilių. O čia, prasiveržė vyrų smalsumas. Buvo įdomu ne tik kokiu greičiu jis važiuoja, bet ir visa kita įmantri įranga. Patikrinti saugos diržai, jų veikimo mechanizmas. Bendruomenės pareigūnė priminė, kad saugos diržai yra svarbūs kiekviename automobilyje, todėl vairuotojas, būdamas atsakingas ne tik už save, bet ir vežamus keleivius, turėtų juos įspėti, kad prisisegtų diržus. Atkreiptas dėmesys ir į vaikus. Žemesni kaip 135 cm ūgio vaikai lengvuoju ar krovininiu automobiliu vežami prisegti jų ūgiui ir masei pritaikytomis vaikų prisegimo sistemomis pagal gamintojo nurodytą dydžio intervalą ir didžiausią vaiko masę arba grupes, kurios yra nurodytos Kelių eismo taisyklėse.

Nepamiršdami savo tikslo – eismo saugumo, atidžiai išklausėme ir pasikartojome Kelių eismo taisykles. Atkreiptas dėmesys į tai, kad greitai į mokyklas sugrįš moksleiviai, todėl priminta, kad kelyje reiks būti itin atidiems. Vaikai dažniausiai yra pėstieji, todėl privalo elgtis drausmingai siekdami išvengti pavojų. Į kitą važiuojamosios dalies pusę pėstieji privalo eiti tik pėsčiųjų (taip pat požeminėmis ir esančiomis virš kelio) perėjomis, o kur jų nėra, – sankryžose pagal šaligatvių arba kelkraščių liniją. Pėstieji neturi peržengti perėjos ribų. Kai matomumo zonoje perėjos ar sankryžos nėra, leidžiama eiti per kelią stačiu kampu į abi puses gerai apžvelgiamose vietose, tačiau tik įsitikinus, kad eiti saugu ir nebus trukdoma transporto priemonėms.

Kad tamsiu paros metu nepamirštume naudotis šviesą atspindinčiais atšvaitais, kiekvienas dalyvis gavome jį dovanų.

Už vestą paskaitą dėkojame Bendruomenės pareigūnei Dianai Pipirienei ir visam Klaipėdos apskrities vyriausiajam policijos komisariatui, prisidėjusiam prie edukacinės ekskursijos.

Dėkojame konkurso organizatoriui VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcijai, kuri pasirūpina įvairiomis praktinėmis dovanėlėmis, užtikrinančiomis eismo saugumą.

Nuoširdžiai džiaugiamės ir dėkojame visiems dalyviams, kurie drauge praleido ketvirtąjį „Eismo saugumas bendruomenėse 2020–2021“ renginį.

 

Bendruomenės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 414 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,