Mano Gargždai



Įgyvendintas vienas „Tavo idėjos“ projektų – jau veikia geriamojo vandens fontanėlis

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Rajono meras Bronius Markauskas ir idėjos autorė Aurelija Zonienė. Klaipėdos r. sav. nuotr. Rajono meras Bronius Markauskas ir idėjos autorė Aurelija Zonienė. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Šeštadienį alėjoje prieš Kultūros centrą pradėjo veikti geriamojo vandens fontanėlis.

 

Tai – vienas iš „Tavo idėjos“ projektų, kuris jau įgyvendintas. Idėjos autorė – Aurelija Zonienė, o jos sumanymą palaikė daugiau kaip 800 rajono gyventojų.

„Noriu padėkoti ne tik idėjos autorei, bet ir visiems, kas prisidėjo prie šio projekto įgyvendinimo. Kaip jau esu sakęs, dalyvaujamasis biudžetas man tuo ir patinka, kad viskas – žmonių rankose. Jūs teikiate idėjas, Jūs balsuojate už jas, Jūs ir išrenkate, kurios idėjos yra vertos įgyvendinimo“, – sako rajono meras Bronius Markauskas.

 Kaip pasakoja iniciatyvos autorė Aurelija Zonienė, fontanėlio idėja gimė iš žemiškų poreikių – vaikštant mieste atsigaivinti ir atsigerti vandens. Atsigaivinti vandeniu galės ne tik žmonės, bet ir jų mylimi augintiniai: fontanėlis turi žemesnę girdyklą šunims.

Fontanėlis prisidės ir prie plastiko mažinimo bei padės išsaugoti švaresnę aplinką. Miesto gyventojai ir svečiai jau gali prisipilti vandens į savo nešiojamas gertuves arba tiesiog vietoje atsigerti iš fontanėlio, tokiu būdu įnešant indėlį į švaresnę aplinką, atsisakius dar vieno plastikinio vandens buteliuko.

Vandens gėrimo fontanėlį nupirktas už bemaž 6 tūkstančius eurų su PVM. Dar apie 3 tūkstančius kainavo jo įrengimas ir danga.

Klaipėdos r. sav. nuotr.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 370 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,