Mano Gargždai



Mokyklos sutiko gyvo bendravimo pasiilgusius moksleivius: nuaidėjo Rugsėjo 1-oji (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Su jauduliu akyse į mokyklą pirmą kartą žengė „Minijos“ progimnazijos pirmokai. S. Ulvikienės nuotr. Su jauduliu akyse į mokyklą pirmą kartą žengė „Minijos“ progimnazijos pirmokai. S. Ulvikienės nuotr.

Šiandien, Mokslo ir žinių dieną, moksleiviai grįžo į mokyklas. Kiekviena įstaiga savarankiškai sprendė dėl Rugsėjo 1-osios šventės rengimo. Dalis nusprendė į bendrus renginius kviesti ne visų klasių moksleivius, dalis – iš viso atsisakė susibūrimų, tad Rugsėjo 1-ąją sutiko klasėse su savo pedagogais. Į rajono mokyklų suolus šiemet grįžo didesnis mokinių skaičius – virš 5,2 tūkst. moksleivių. Džiugina ir didžiausias per pastaruosius metus pirmokų skaičius – 567.

 

Gargždų „Minijos“ progimnazijos kiemelyje į šventę buvo pakviesti pirmokai ir penktokai bei jų tėveliai, mokytojai. Moksleivius sveikino mokyklos direktorius Julius Gindulis, meras Bronius Markauskas, Gargždų Šv. arkangelo Mykolo parapijos vikaras kunigas Mindaugas Stonys, Gargždų miesto seniūnė Indrė Žiedienė.

„Mes jaučiame tokį pat jaudulį, kaip ir Jūs. Taip pat esame ar tėveliai, ar seneliai vaikų, kurie eina į mokyklą. Jaučiame rūpestį už Jus, už tai, kaip seksis mokslo metai. <...> Ši Rugsėjo 1-oji – truputėlį kitokia, nei ankstesnės, jos laukia ne tik pirmokėliai, bet ir kiti moksleiviai, nes po nuotolinio mokymo norime grįžti į klases, bendrauti, matyti draugus, kalbėtis gyvai ir mokytis. Linkiu išlikti saugiems, saugoti vieniems kitus ir kad tie mokslo metai baigtųsi tada, kada ir turi baigtis“, – švietimo bendruomenei linkėjo meras B. Markauskas.

„Linkiu lengvų mokslo metų, būkime vieni kitiems dėmesingi ir atidūs, mokykla – ne tik žinių šaltinis, bet ir bendravimo džiaugsmas“, – kalbėjo Gargždų miesto seniūnė.

Direktorius kreipėsi į tėvelius, atkreipdamas dėmesį į sudėtingą pandeminę situaciją: „Visų tėvelių drįstu dar kartą paprašyti. Laikotarpis sudėtingas, visas pasaulis serga, mes labai prašome, padėkite mums saugiai mokytis, dirbti, ir kad galėtume visi būti sveiki klasėse.“

Pirmokams Savivaldybė, kad galėtų keliauti saugiai į mokyklą, padovanojo atšvaitus. Muzikinius kūrinius dovanojo skrabalų virtuozas Karolis Šileika.

Gargždų „Vaivorykštės“ kiemelyje taip pat šurmuliavo gimnazistai. Po gimnazijos vėliavos pakėlimo ir aukuro uždegimo ceremonijų juos sveikino direktorė Ona Sturonienė, Klaipėdos rajono mero pavaduotoja Ligita Liutikienė, „Bangos“ redaktorė Vilija Butkuvienė, Gargždų Šv. arkangelo Mykolo parapijos vikaras kunigas Ramūnas Gerdauskas.

„Labiausiai noriu pasveikinti tuos, kurie šiandien atėjo pirmą kartą ir tuos, kuriems ši Rugsėjo 1-oji šioje mokykloje yra paskutinė. Linkiu visiems pažinimo ir tobulėjimo, drąsos ir veržlumo, sėkmingų ir kūrybingų mokslo metų. O pedagogams – kantrybės, sumanumo, ir stabilumo – dėl rytojaus, dėl ateities“, – sveikinimo žodį tarė vicemerė.

 

Ugdymo procesas – mokyklose

Numatyta, kad šiemet ugdymo procesas vyks įprastai – kontaktiniu būdu. Situacija gali keistis užsikrėtimo COVID-19 atveju, tuomet turėjusiems kontaktą teks izoliuotis ir mokymosi procesą laikinai tęsti nuotoliniu būdu.

5–12 klasių moksleiviams tiek pamokų, tiek pertraukų metu bus privaloma dėvėti kaukes.

Dėl testavimo, koks buvo vykdomas pavasarį, kiekviena mokykla apsispręs individualiai – sutikti turi ne mažiau, kaip 30 proc. klasės mokinių.

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, rugpjūčio 31 d. 14 d. sergamumas koronavirusu 100 tūkst. gyventojų šalyje siekė 288,5 atvejų, Klaipėdos rajone – 442,3.

 

Akimirkos iš Gargždų „Minijos" progimnazijos ir Gargždų „Vaivorykštės" gimnazijos Rugsėjo 1-osios – Simos Ulvikienės ir Agotos Rimkuvienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 212 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,