Mano Gargždai



Karklėje atidarytas lauko pedagogikos vaikų darželis

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Darželis Karklėje. Regioninių profsąjungų federacijos nuotr. Darželis Karklėje. Regioninių profsąjungų federacijos nuotr.

Regioninių profsąjungų federacija (RPF) kartu su VšĮ „Laimingų vaikų pilis“ Klaipėdos rajone, Karklėje atidarė lauko pedagogikos vaikų darželį.

 

Naujasis vaikų darželis įsikūrė moksleivių poilsiavietės „Žilvitis“ teritorijoje, o darželio veiklą organizuos Girulių „Miško darželio“ pedagogai.

„Visus metus veiksiantis vaikų darželis „Žilvityje“ yra gera pradžia tų pokyčių, kuriais siekiame pagyvinti ir atnaujinti legendinę moksleivių stovyklą, – sako RPF pirmininkas Audrius Gelžinis. – Turime didelių planų kaip ją plėtoti, paverčiant dar patrauklesne vieta šeimoms ir jaunimui ne tik vasarą, bet ištisus metus. Tiek „Žilvičio“ stovyklos lankytojai, poilsiautojai, tiek ir Karklės bei aplinkinių gyvenviečių gyventojai, manau, tinkamai įvertins mūsų pastangas“.

Lauko darželis, tai toks darželis, kuriame vaikas visą dieną būna lauke. Šios ikimokyklinio ugdymo įstaigos vaikus ugdo gamtoje. Lietuvoje jau yra ne vienas darželis, kuris net neturi patalpų, nes viskas vyksta lauke. Lauko darželius LR Seimas įteisino 2019 metų gruodį, kai buvo priimtos pataisos, leidžiančios išduoti higienos pasą ne tik pastatui, bet ir sklypui.

„Pasaulio sveikatos organizacija skelbia, kad išsivysčiusiose pasaulio šalyse net 90 proc. laiko yra praleidžiama uždarose patalpose: namuose, darbe, automobilyje, parduotuvėje, mokykloje, teatre, klube ir pan. COVID pandemijos bei vis pasikartojančių karantinų metu buvimas uždarose patalpose jau tapo neatskiriama mūsų gyvenimo dalimi, – sako Karklės lauko darželio vadovė Dovilė Urbanavičienė. – Todėl lauko pedagogika, buvimas gamtoje šiais laikais išties yra didelė vertybė“.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 213 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,