Mano Gargždai



„Ondato“ atidaro biurą Klaipėdoje: vien šiemet sukurs 50 darbo vietų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Gera žinia klaipėdiečiams – jau rugsėjį lietuvių startuolis „Ondato“, teikiantis klientų pažinimo sprendimus, atidaro biurą Klaipėdoje ir ieško mažiausiai 50 darbuotojų. Jiems žadamas ne tik konkurencingas atlyginimas, bet ir lankstus darbo grafikas, galimybė dirbti iš namų.

 

„Ondato“ tęsia plėtrą Lietuvoje. Biurus Londone, Vilniuje, Gdanske ir Alytuje turinti bendrovė atkeliauja ir į Klaipėdą. Uostamiestyje „Ondato“ viliasi į savo gretas privilioti talentingų žmonių, kuriems žada lanksčias darbo sąlygas ir patrauklų atlyginimą. O reikalavimai kandidatams nedideli svarbiausia laisvai kalbėti bent viena užsienio kalba ir norėti dirbti.

 

Žada konkurencingą atlyginimą

Klientų, tiek juridinių, tiek fizinių asmenų, pažinimo paslaugas nuotoliniu būdu teikiantis lietuvių startuolis jau turi 174 darbuotojus visoje Lietuvoje. Rudenį įmonė atidarys biurą ir Klaipėdoje, kur iki šių metų pabaigos žada pasamdyti mažiausiai 50 naujų darbuotojų.

„Ondato“ užtikrina saugų klientų pažinimą nuotoliniu būdu visame pasaulyje, taip pat reguliacinę atitiktį įvairioms įstaigoms, tokioms kaip bankai, draudimo kompanijos, kitos finansų įstaigos bei verslai.

„Ondato“ biurą atveria centrinėje miesto dalyje, prie Danės upės. Vėliau įmonė ketina persikelti į „Tech Zity“ darbo erdvę Klaipėdoje, kuri jau kitais metais atvers duris buvusioje Švyturio alaus darykloje.

Įmonės pagrindinė būstinė įsikūrusi Londone, „Ondato“ taip pat turi biurus Vilniuje, kur dirba jos vadovai ir programuotojai, Alytuje ir Gdanske. Klaipėdoje bendrovė ieško klientų pažinimo ir duomenų atitikties specialistų.

Patirtis, įmonės įkūrėjo ir direktoriaus Liudo Kanapienio teigimu, kandidatuojant į darbo vietą nėra būtina.

„Kadangi atitikties specialistų neruošia nei viena aukštoji mokykla, mes patys turime savo mokymų programą. Mes įdarbiname žmogų ir tada vyksta kelias savaites trunkantys jo mokymai. Darbuotojas mokosi atpažinti sukčiavimo atvejus, taip pat naudotis sistemomis. Tokiems žmonėms užtenka didelio noro mokytis, greitos reakcijos ir kruopštumo. Nebūtinos aukštos kompetencijos, įgytos universitete,“ – sakė pašnekovas.

Tiesa, jo teigimu, kandidatams labai svarbu yra užsienio kalbos – ieškomi žmonės, kalbantys angliškai, rusiškai, lenkiškai, lietuviškai, ispaniškai, prancūziškai. L. Kanapienis net neabejoja, kad darbo vietas pavyks greitai užpildyti, nes Klaipėda yra daug potencialo turintis miestas, o jos aukštosios mokyklos išugdo daug užsienio kalbomis laisvai bendraujančių studentų.

„Pagrindinis motyvas, kodėl plečiamės į Klaipėdą yra žmonių protai. Didžiausiuose miestuose yra labai didelė konkurencija ir darosi gana sunku rasti gerų specialistų, kurie moka užsienio kalbų. Regionai vis dėl to yra ta vieta, kur žmonės dažnai pasilieka ir kuria šeimas, bet darbo rinka yra ne tokia užimta kaip sostinėje. Todėl natūralu, kad mes plečiamės į Klaipėdą,“ – aiškino įmonės vadovas.

Pretenduoti į naujai kuriamas darbo vietas gali ir studentai, ir aukštųjų mokyklų absolventai. „Ondato“ siūlo lankstų darbo grafiką – organizuojamos ir dieninės, ir naktinės pamainos, nes bendrovė teikia paslaugas klientams visame pasaulyje.

Be abejo, vienas didžiausių privalumų studentams rinktis „Ondato“ yra darbo užmokestis.

„Mūsų atlyginimai yra tikrai konkurencingi. Suprantame, kad darbuotojai turi uždirbti tokį atlyginimą, kuris juos tenkintų, dėl to taikome įvairias motyvacines sistemas. Be abejonės, yra motyvacija dirbti technologijų kompanijoje, kuri žiūri į darbuotojus šiek tiek kitaip, ne tik kaip į darbo jėgą, bet kaip į komandos narius,“ – kalbėjo L. Kanapienis.

 

Kuo patraukli Klaipėda?

„Klaipėdoje veikia net 8 aukštosios mokyklos bei 5 profesinės mokyklos. Pastaruoju metu taip pat pastebima, kad vis daugiau jaunų kvalifikuotų žmonių, šeimų renkasi gyvenimą prie jūros. Puiki kvalifikuotų darbuotojų pasiūla, puikus biurų kainos ir kokybės santykis ir bei visapusiška miesto pagalba verslui – tai tik kelios priežastys, kodėl „Ondato“ plėtrai pasirinko būtent uostamiestį,“ – tvirtina „Klaipėda ID“ Investicijų ir investicinės aplinkos skyriaus vadovas Virgilijus Pajaujis.

„Klaipėda ID“ atstovas itin džiaugiasi, kad pavyko padėti „Ondato“ sutaupyti daug laiko ir kelionė nuo užklausos iki biuro nuomos Klaipėdoje buvo labai sklandi. „Klaipėda ID“ padėjo investuotojui užmegzti ryšius su aukštosiomis mokyklomis, susipažinti su esama informacijos ir ryšių technologijų (IRT) ekosistema bei rasti tinkamiausią biurą Klaipėdoje.

„Kviečiame visas įmones, svarstančias plėtrą Klaipėdoje, kreiptis tiesiai į „Klaipėda ID“. Mes pasiruošę būti jūsų geriausiais gidais miesto verslo ekosistemoje,“ – kalbėjo pašnekovas.

Pasak jo, „Ondato“ uostamiestis patiko todėl, kad turi pasiūlyti daug talentų. Svarbus argumentas buvo ir biuro nuoma. Klaipėdoje, jo teigimu, kokybiškas patalpas galima išsinuomoti pigiau nei kituose didžiuosiuose miestuose, o sutaupytas lėšas verslas gali skirti kitiems savo poreikiams.

Uostamiesčio studentai ir absolventai laisvai kalba užsienio kalbomis. Aukštosiose mokyklose, tokiose kaip LCC tarptautinis universitetas, studijuoja daug užsieniečių, todėl „Ondato“ tikrai nebus sunku Klaipėdoje rasti įvairių užsienio kalbų mokančių jaunuolių, viliasi pašnekovas.

„Ondato“ atėjimas į Klaipėdą – laimėjimas ne tik būsimiems įmonės darbuotojams, bet ir pačiam miestui.

„Tai yra svarbus miesto potencialo įvertinimas. Klaipėda tampa dar labiau matoma investuotojų tarpe bei atsiduria ir „Ondato“ klientų akiratyje. Linkime įmonei įsitraukti į miesto IRT bendruomenę. Norisi pasidžiaugti, kad šią bendruomenę papildys labai stiprus partneris,“ – kalbėjo V. Pajaujis.

Pasak jo, dar daugiau panašių verslų į Klaipėdą pavyks pritraukti besiplečiant miesto infrastruktūrai: savo plėtrą toliau vykdo „Light House”, jau 2022 metais Klaipėdoje duris atvers didžiausias „Tech Zity“ padalinys, o Klaipėdos LEZ paskelbė apie ambicingus inovacijų ekosistemos kūrimo planus.

 

Įmonės laukia ir aukštojo mokslo atstovai

Klaipėdoje įsikūręs LCC tarptautinis universitetas taip pat džiaugiasi, kad „Ondato“ plėtrai pasirinko Klaipėdą. Į bendrovę tikrai nukryps darbo ir karjeros galimybių ieškančių studentų akys.

„Toks darbdavys patrauklus tuo, kad siūlo globalias galimybes studentams jų studijų metu ir pabaigus mokslus. „Ondato“ dirba globaliose rinkose, todėl mūsų anglakalbiams studentams atsiranda galimybė dirbti be kalbos barjerų. Atvirkščiai – čia LCC tarptautinio universiteto studentai atneša papildomų gebėjimų – tai laisvai valdoma anglų, rusų, arabų bei kitos kalbos, analitiniai gebėjimai, kurie yra itin vertinami darbdavių,“ – tikina Aistė Motekaitienė, LCC tarptautinio universiteto verslo plėtros vadovė.

Universitetas yra puiki vieta tokioms įmonėms kaip „Ondato“ dairytis jaunųjų talentų.

„Manau, kad mūsų studentai „Ondato“ patrauklūs tuo, kad pasikvietę jauną ir gabų žmogų, įdarbindami jį studijų metu, „Ondato“ jį užsiaugina ateičiai ir taip turės motyvuotus ir lojalius darbuotojus. LCC studentai turi aukštą darbo etiką, lankstumą derinti darbą su studijomis, nepriekaištingas anglų ir kitas kalbas, yra kūrybiški, geba bendrauti, analizuoti, prisitaikyti prie besikeičiančių darbo ar rinkos sąlygų. LCC studentai turi motyvaciją ir nusiteikimą dirbti,“ – kalbėjo pašnekovė.

A. Motekaitienė tikisi, kad universitetas su įmone bendradarbiaus ne tik įdarbinant studentus, bet ir ruošiant specialistus bei ugdant jaunąją kartą.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 153 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,