Logo
 Spausdinti šį puslapį

Pėžaičiuose nuvilnijo tradicinė Bulvių šventė (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Sandros Vaičienės nuotr. Sandros Vaičienės nuotr.

Šeštadienį Pėžaičiuose įvyko tradicija tapusi Bulvių šventė, kurią inicijavo ir organizavo Valdas Jucius su šeima bei partneriais – Veiviržėnų kultūros centru.

 

Pasak Veiviržėnų kultūros centro laikinosios vadovės Neringos Žemgulienės, šventė Pėžaičiuose jau organizuojama seniai, bet būtent bulvių tematika išvystyta prieš keletą metų: „Kadangi šventė organizuojama bulviakasio metu, tad ir buvo orientuojamasi būtent į bulves.“

Šventės metu buvo galima vaišintis bulviniais patiekalais, buvo organizuojamos bulvių estafetės, kurių metu reikėjo taikliai mėtyti bulves, atsakinėti įvairius klausimus apie bulves, valgyti cepelinus, varžytis nešant bulvių maišus. Visi estafečių dalyviai buvo apdovanoti puikiais prizais.

Taip pat šventės metu buvo surengta senovinių automobilių paroda „Auksarankiai“, vyko Klaipėdos rajono amatų centro edukacija, muzikinę programą praturtino Veiviržėnų kultūros centro kolektyvas „Razbaininkų šaika“, „Medžiotojų trio“ ir grupė „Du Donatai“, o šventę vainikavo ugnies šou.

„Šventė pavyko puikiai, išėjo šaunus vasaros švenčių sezono uždarymas Veiviržėnų seniūnijoje“, – džiaugėsi N. Žemgulienė.

 

Sandros Vaičienės nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,