Mano Gargždai



Naujoji J. Lankučio bibliotekos vadovė tikisi, kad šios pareigos leis skleistis kūrybinėms idėjoms

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
I. Tamašauskienė. V. Šleiniūtės nuotr. I. Tamašauskienė. V. Šleiniūtės nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešoji biblioteka turi naują vadovę – nuo šiandien pareigas eiti pradėjo konkursą laimėjusi Indra Tamašauskienė.

 

Nekantriai laukia pažinties su kolektyvu

Iš Telšių kilusi, bet jau apie 15 metų Ginduliuose gyvenanti I. Tamašauskienė džiaugėsi, kad pagaliau gali pradėti eiti naująsias pareigas, nekantriai laukia susitikimo su bibliotekos kolektyvu, vyksiančiu trečiadienį.

„Vienas iš pirmųjų laukiančių darbų – susipažinti su žmonėmis, išsiaiškinti struktūrą, kas už ką atsakingas, kokius projektus vykdo, nes norint sėkmingai įsivažiuoti į veiklą reikia suprasti, kaip ir kas yra daroma. Kol kas yra tik pirmų minučių įspūdis, todėl neverta apie tai kalbėti“, – prisistatydama vietos žiniasklaidai kalbėjo I. Tamašauskienė, užsiminusi, kad yra pasiruošusi raitotis rankoves vardan sėkmingo prisijungimo prie kolektyvo bei Savivaldybės administracijos.

Vilniaus edukologijos universitete studijavusi etiką, psichologiją ir filosofiją, vėliau įgijusi viešojo administravimo magistro laipsnį, naujoji bibliotekos vadovė žadėjo tęsti esamus J. Lankučio viešosios bibliotekos projektus, išsiaiškinti problemines sritis, pritaikyti savo patirtį ir teikti rekomendacijas.

 

Kibs į darbus

„Gal rasiu puikiai veikiančią struktūrą ir nieko keisti nereikės – viskas greitai pasimatys. Kibsiu į darbus, analizę ir tikiuosi sėkmingo darbų perdavimo. Nemanau, kad mano atėjimas iš privataus sektoriaus yra minusas, kaip tik – įnešiu ką nors naujo“, – vylėsi direktorė.

Kalbėdama apie darbinę patirtį I. Tamašauskienė teigė, kad jai nesvetimas žmogiškųjų išteklių, įmonės valdymas – didžiausią patirtį ji įgijusi dirbdama personalo direktore UAB „Vakarų medienos grupė“.

„Pagrindinis mane sudominęs dalykas, dėl kurio nusprendžiau kandidatuoti į bibliotekos vadovo pareigas, buvo kūrybinės idėjos. Stengsiuosi tobulinti tai, ką rasiu, – žadėjo vadovė. – Jau išsiaiškinau, ko trūksta – norėčiau, kad biblioteka pereitų prie modernaus dokumentų valdymo. Kultūrine prasme, ieškosiu naujų dalykų, kurie sudomintų ir telktų bendruomenę.“

I. Tamašauskienė atviravo, kad prieš dalyvaudama konkurse apvažiavo nemažą dalį rajono bibliotekų – siekė susidaryti įspūdį vietos, į kurią norėtų ateiti dirbti.

„Darbo bus daug, jau meras šiandien įvardijo numatomos reorganizacijos, centralizacijos procesus. Yra numatyta rimtų vadybinių darbų, į kuriuos stengsiuosi kaip įmanoma greičiau įsijungti“, – žadėjo direktorė.

 

„Pagrindinis mane sudominęs dalykas, dėl kurio nusprendžiau kandidatuoti į bibliotekos vadovo pareigas, buvo kūrybinės idėjos“, – sako naujoji vadovė.


Numatomos pertvarkos

Meras Bronius Markauskas kalbėjo, kad naujoji vadovė paskirta ne itin lengvu laikotarpiu – šiuo metu yra parengtas bibliotekos pertvarkos projektas, kuris bus svarstomas jau šį mėnesį vyksiančiame Tarybos posėdyje.

„Su projektu gal kiek paskubėta, nes naujam vadovui reikia laiko susipažinti su aplinka, bet yra kaip yra. Kalba eina konkrečiai apie tris bibliotekos filialus – Kalotės, Tilvikų ir Daukšaičių. Juos žadama uždaryti“, – sakė meras.

Jis taip pat pabrėžė, kad nors jau sklando kalbos apie galimą interesų konfliktą, dėl to, kad I. Tamašauskienė yra neseniai pareigas eiti pradėjusio Dauparų-Kvietinių seniūno Vytauto Tamašausko žmona, šios kalbos jokio pagrindo neturi: „Tiek Vytautas laimėjo konkursą ir džiaugiamės kol kas jo darbu, tiek Indra. Nebuvome anksčiau pažįstami.“

„Interesų painiojimo negali būti, aš tiesiogiai pavaldi merui, Vytautas – Administracijos direktoriui“, – pridūrė I. Tamašauskienė.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 296 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,