Mano Gargždai



Kūrybinių dirbtuvių „sekretas“ rado vietą Veiviržo slėnyje

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Šv. Jurgio koplyčios legenda galima pasigėrėti ir sutemus. Veiviržėnų kultūros centro nuotr. Šv. Jurgio koplyčios legenda galima pasigėrėti ir sutemus. Veiviržėnų kultūros centro nuotr.

Liepos pradžioje vykusių menininkų kūrybinių dirbtuvių rezultatai jau rado savo vietą Veiviržėnuose.

 

Kūrybinių dirbtuvių tikslas – tęsti kultūrinių objektų kūrimą Veiviržėnų miestelyje, atskleisti Veiviržėnų miestelio savitumą ir išskirtinumą. Bendradarbiaujant su vietos ir kviestiniais menininkais, Veiviržėnų bendruomene, J. Šaulio gimnazija, seniūnija, Klaipėdos rajono amatų centru, muzikos mokykla buvo sukurtas 12 kvadratinių metrų „sekretas“ iš senų durų, molio, ir kt., ant kurių pavaizduota Veiviržėnų miestelio legenda – koplyčios pernešimas per vieną naktį iš miestelio centro į naująsias kapines. Taip pat nutapytos pavienės durys, skirtos Klaipėdos rajono amatų centrui, muzikos mokyklai, darželiui, bendruomenei.

„Ilgai trukęs kūrybinis ir techninis durų „sekreto“ įgyvendinimo procesas jau baigėsi ir „sekretas“ esantis miestelio slėnyje džiugina mūsų akis, juo galima pasigėrėti ir naktį. Kviečiame apsilankyti! Norime nuoširdžiai padėkoti už prisidėjimą ir pagalbą visiems projekto dalyviams, Veiviržėnų bendruomenei, už finansinį prisidėjimą UAB „Trevena“, – dėkojo Veiviržėnų kultūros centro atstovai socialiniame tinkle.

Plenere kūrę menininkai: Algimantė Stonkutė, Valdonija Karaliūnienė, Liudmila Liaudanskaitė, Jurgita Burbienė, Adelė Burbaitė, Rima Baukaitė, Lina Nikartienė, Edita Jurkaitienė, Artūras Nikitinas, Marius Kakta, Živilė Sabaliauskaitė, Martynas Jankevičius, Dainius Stulpinas.

 

Projektą finansavo Klaipėdos rajono savivaldybė ir Lietuvos kultūros taryba.

 

Veiviržėnų kultūros centro nuotraukos:

 

 

 

 

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 588 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,