Mano Gargždai



„Tyrėjų dienos“ renginyje gimnazistai demonstravo mokslinius eksperimentus

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
R. Kundrotienės nuotr. R. Kundrotienės nuotr.

Jau tradicija tapęs renginys „Tyrėjų diena“ – nepaprastas įvykis „Vaivorykštės“ gimnazijoje.  Gegužės 2 dieną visiems gimnazijos mokiniams buvo puiki proga iš arčiau susipažinti su įvairiais gamtos mokslų eksperimentais ir patiems atlikti tiriamuosius darbus.

 

Tyrėjų dienos veiklose dalyvavo I-IV klasių mokiniai. Gimnazistai mokslinių bandymų demonstracijai ruošėsi skaitydami literatūrą, rinkdami medžiagą apie bandymus, juos iš anksto atlikdami namuose. Viso renginio metu lankytojai turėjo galimybę pamatyti, kaip atrodo dramblio dantų pasta, kaip keičiasi tirpalų spalvos, iš natūralių medžiagų pagamintą neniutoninį skystį, stebėti ir išbandyti degančius muilo burbulus ant savo delno ir daug kitų įdomių mokslinių eksperimentų. Greta ir Augustė demonstravo pačių pagamintas lavos lempas, veikė kūrybinės dirbtuvės „Tvarūs sprendimai“ ir „Naminės vonios bombos“.

Kūrybinėse dirbtuvėse „Tvarūs sprendimai“ mokiniai iš panaudotų laikraščių galėjo pasigaminti popierių. IIIc gimnazijos klasės mokinys AlanTomchuk ne tik perdirbo panaudotą popierių, bet ir 3D spausdintuvu atspausdino formą, kurią panaudojo vienkartinių vazonėlių iš perdirbto popieriaus gamybai. Kūrybinėse dirbtuvėse „Naminės vonios bombos“ IIg klasės mokinės Saulė ir Gabrielė demonstravo, kaip iš druskos ir kvapniųjų medžiagų pasigaminti šnypščiančias putojančias priemones pasilepinimui vonioje.

Geografijos pamoka pirmos klasės gimnazistams vyko netradicinėje erdvėje. Pamokos tema –  „Kartografinis Klaipėdos gatvės tyrimas“. Pamokos metu mokiniai atliko lauko praktikos darbus: sukūrė kartografinį žemėlapį, kuriame pažymėjo įvairios paskirties objektus ir parašė ženklų legendą.

Mokinių įspūdžiai ir džiaugsmingai išsakytos nuomonės rodo, kad tokio pobūdžio renginiai įtraukūs, įdomūs ir naudingi mokiniams. Renginio organizatorės – biologijos mokytoja ekspertė Raimonda Kundrotienė ir geografijos mokytoja Jurga Venckauskienė.

 

Akimirkos iš renginio – R. Kundrotienės ir J. Venckauskienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 208 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,