Mano Gargždai



Parlamentarai į Seimo rūmus galės patekti tik su galimybių pasu

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
LRS nuotr. LRS nuotr.

Seimas priėmė Seimo statuto pataisas (projektas Nr. XIVP-1157(2), kuriomis nutarta, kad Seimo narys valstybės lygio ekstremaliosios situacijos dėl užkrečiamosios ligos plitimo grėsmės ar karantino metu į Seimo rūmus galės įeiti tik su galimybių pasu.

 

Pagal priimtas naujas nuostatas, parlamentarai Seimo kanceliarijai užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės Seime tikslais turės pateikti susipažinti dokumentą, patvirtinantį, kad jie Vyriausybės nustatyta tvarka pasitikrino ar neserga užkrečiamąja liga, dėl kurios yra paskelbta valstybės lygio ekstremalioji situacija ir (ar) karantinas, arba kad atitinka teisės aktuose nustatytas išimtis, kai toks sveikatos patikrinimas gali būti neatliekamas.

Šis reikalavimas Seimo nariams bus taikomas ir susitinkant su rinkėjais kontaktiniu būdu uždarose patalpose.

Kaip anksčiau yra pažymėjęs Seimo Pirmininko pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma, Seimo nariams iš esmės bus taikomi tie patys reikalavimai, kaip ir visiems piliečiams, kai yra tam tikri nustatyti apribojimai dėl patekimo į uždaras patalpas, tai galiotų ir patekimui į Seimo rūmus.

„Manau, Seimo nariams neiškiltų kokių nors ypatingų sunkumų įgyvendinti savo konstitucines pareigas visavertiškai dalyvauti posėdžiuose, balsuoti, nes netgi tie, kurie yra dėl kokių nors įsitikinimų atsisakantys skiepytis, turėtų galimybę, kaip ir kiti piliečiai, kurie laikosi tokių nuostatų, pasidaryti atitinkamą testą savo lėšomis ir dalyvauti Seimo posėdžiuose“, – pristatymo metu yra kalbėjęs Seimo Pirmininko pirmasis pavaduotojas.

Kaip iniciatorius pažymi aiškinamajame rašte, tokiu būdu siekiama užtikrinti vienodą Seimo narių ir kitų asmenų teisių bei pareigų reguliavimą ir saugias Seimo narių bei kitų Seimo rūmuose dirbančių asmenų darbo sąlygas.

Už šiuos pakeitimus balsavo 89 Seimo nariai, prieš – 17, susilaikė 19 parlamentarų. Priimtos naujos nuostatos įsigalios 2022 m. sausio 1 d.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 449 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,