Mano Gargždai



Už pamirštas transporto priemones, gyvūnų nepriežiūrą ir netinkamą atliekų tvarkymą – griežtesnė atsakomybė

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Nuo šiol griežtėja atsakomybė už kai kuriuos pažeidimus. Už neeksploatuojamų automobilių laikymą bendrojo naudojimo kiemuose pažeidėjai sulauks ne perspėjimo juos patraukti, o įspėjimo. O už netinkamą gyvūnų priežiūrą bei laikymą, taip pat už atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimus bus baudžiama be įspėjimo.

 

Nuo sausio 1-osios įsigaliojo nauja LR administracinių nusižengimų kodekso (ANK) 414 straipsnio redakcija dėl Neeksploatuojamų ir negalimų eksploatuoti transporto priemonių laikymo bendrojo naudojimo vietose. Nuo šiol šis nusižengimas užtraukia įspėjimą transporto priemonių savininkams (valdytojams) be atskiro transporto priemonės savininko perspėjimo, kas buvo numatyta minėto straipsnio ankstesnėje ir jau nebegaliojančioje redakcijoje. Už padarytą pakartotinį nusižengimą numatyta bauda nuo 140 iki 300 eurų ir gali būti skiriamas transporto priemonės konfiskavimas. Todėl Viešosios tvarkos skyrius prašo Klaipėdos rajono gyventojų pasirūpinti neeksploatuojamomis transporto priemonėmis, esančiomis bendro naudojimo vietose.

Primename, kad nuo praėjusių metų lapkričio 4 d. įsigaliojo ir nauja LR ANK 367 straipsnio redakcija dėl Savivaldybių tarybų patvirtintų atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimo. Padarius minėto pobūdžio nusižengimą pirmą kartą nebebus skiriamas įspėjimas, o iš karto bauda nuo 30 iki 140 eurų, o už pakartotinį nusižengimą – bauda nuo 140 iki 600 eurų. Todėl raginame gyventojus elgtis atsakingai, rajono teritorijoje šalinant atliekas vadovautis Klaipėdos rajono savivaldybės komunalinių atliekų tvarkymo taisyklėmis ir ypatingą dėmesį atkreipti į atliekų rūšiavimą.

Taip pat prašome pasirūpinti savo gyvūnais (šunimis, katėmis ir kt.) ir juos laikyti bei prižiūrėti vadovaujantis Lietuvos Respublikos gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymu ir kitų gyvūnų gerovės ir apsaugos, atskirų rūšių gyvūnų ženklinimo ir registravimo reikalavimus reglamentuojančiais teisės aktų reikalavimais. LR ANK 346 straipsnio 1 dalyje numatyta, kad už minėto įstatymo ir aktų nusižengimus iš karto gresia bauda nuo 30 iki 120 eurų, o kai sukeliama grėsmė asmens turtui, sveikatai ar gyvybei, – bauda nuo 50 iki 120 eurų. Už minėto pobūdžio nusižengimus, padarytus pakartotinai, numatyta bauda nuo 120 iki 230 eurų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 245 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,