Mano Gargždai



Sausio 13-ąją simboliniai laužai laisvės gynėjams uždegti ir Gargžduose (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Laisvės gynėjams atminti uždegti simboliniai laužai. S. Ulvikienės nuotr. Laisvės gynėjams atminti uždegti simboliniai laužai. S. Ulvikienės nuotr.

Ketvirtadienio vakarą Klaipėdos rajono savivaldybės aikštėje įvyko akcija 31-osioms Lietuvos laisvės gynėjų dienos metinėms atminti „Šviesa Laisvei“.

 

Renginio pradžioje Gargždų SK „Kuršis“ jaunieji Kuršiai, lydimi savo vadovo 302-osios pėstininkų kuopos kario savanorio Gr. Aido Kryževičiaus uždegė 14 simbolinių laužų, kuriais prisiminti 14-a žuvusiųjų už Lietuvos laisvę, buvo rodomi archyviniai Sausio 13-osios kadrai.

„Šį vakarą dar kartą turime galimybę paminėti tuos įvykius ir žmones, kurie padėjo gauti mūsų laisvę ir nepriklausomybę. Prisimindami Sausio 13-ąją, turime suvokti, kad būdami kartu, vieningi, galime padaryti labai daug ir tai mus ves į priekį. Linkiu, kad šių uždegtų laužų šviesa sušildytų mūsų širdis ir padidintų ryžtą išlaikyti, stiprinti mūsų nepriklausomybę ir laisvę“, – teigė Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Minėjimas pabaigtas filmuku, kuriame buvo išsakomi aktoriaus Rolando Kazlo pamąstymai apie Tėvynę, bei skambančiomis patriotinėmis dainomis.

 

Minėjimo akimirkos Gargžduose – Simos Ulvikienės nuotraukose:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 412 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,