Mano Gargždai



Savivaldybė nurodė, ką daryti kilus branduoliniam pavojui

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Tvyrant įtemptai karo situacijai Ukrainoje, Klaipėdos rajono savivaldybė patarė, kaip reikėtų elgtis susidarius ekstremaliai padėčiai. 

 

„Kilus tokiam pavojui, gyventojai būtų perspėjami sirenomis ir trumposiomis žinutėmis bei turėtų išklausyti oficialios informacijos per radiją ir televiziją. Jiems būtų nurodyta, kaip elgtis. Įprastai gyventojai yra raginami likti namie arba slėptis namų rūsiuose.

Branduoliniam pavojui skirtų slėptuvių visoje Lietuvoje yra tik kelios. Klaipėdos rajone jų nėra. Savivaldybė yra numačiusi kolektyvinės apsaugos statinius, kurie skirti laikinam apgyvendinimui, – teigia Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Viešųjų ryšių ir bendradarbiavimo skyriaus vedėja Ernesta Badalova.

Tarp šių pastatų yra Gargždų „Kranto“ pagrindinė mokykla, Gargždų sporto centras, Gargždų „Minijos progimnazija, Vėžaičių pagrindinė mokykla, Dovilų pagrindinė mokykla, Plikių Ievos Labutytės pagrindinė mokykla, Lapių pagrindinė mokykla, Ketvergių pagrindinė mokykla, Agluonėnų pagrindinė mokykla, Priekulės I. Simonaitytės gimnazija, Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazija, Judrėnų Stepono Dariaus pagrindinė mokykla, Endriejavo pagrindinė mokykla, Kretingalės pagrindinė mokykla, Drevernos pagrindinė mokykla, Šiūparių pagrindinė mokykla.

Kolektyvinės apsaugos statinius laikinam apgyvendinimui galite rasti ir šiame žemėlapyje: https://gis.klaipedos-r.lt/portal/apps/webappviewer/index.html?id=a7f8bdc9ad7f4eed9dad49f8187c38f8

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) specialioje svetainėje lt72.lt skelbia nurodymus, kaip elgtis ekstremalios situacijos metu.

Kilus užpuolimo iš oro pavojui ar kitai karinei grėsmei, reikėtų sekti pranešimus per Lietuvos nacionalinio radijo ar televizijos programą, gaunamas žinutes į mobilųjį telefoną.

PAGD skelbia, kad jeigu civilinės saugos signalas „Oro pavojus užklumpa gatvėje ar kitoje vietoje, reikia kuo skubiau susirasti priedangą (daubą, griovį ir pan.), požeminę pėsčiųjų perėją, tunelį, rūsį ir ten pasislėpti.

Gavę nurodymą slėptis, apsirenkite ir skubėkite į nurodytą, apsaugai nuo karo grėsmių pritaikytą slėptuvę ar kitą priedangą. Su savimi pasiimkite dokumentus, pinigus, negendančių maisto produktų, geriamojo vandens, turimas asmeninės apsaugos priemones, būtiniausių medikamentų, tualetinių reikmenų, nešiojamąjį radijo imtuvą ir atsarginių elementų, mobilųjį telefoną, kuriuo galėsite siųsti ir gauti pranešimus.

Svarbiausia – nepasiduoti panikai ir susikaupti, kad galėtumėte kuo geriau įvertinti situaciją.

Daugiau informacijos: https://www.lt72.lt/

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 182 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,