Mano Gargždai



Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijoje – matematika linksmai ir informatyviai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
„Vaivorykštės“ gimnazijos nuotr. „Vaivorykštės“ gimnazijos nuotr.

Kovo 15 dieną „Vaivorykštės“ gimnazijoje aštuntą kartą vyko respublikinė kūrybinių – projektinių darbų konferencija „Matematika už lango“ . Konferencija transliuota zoom platformoje.

 

Konferenciją vedė IIId klasės mokinės Romena Stonkutė ir Emilija Kataržytė, dalyvavo 8–12 klasių mokiniai iš visos Lietuvos: nuo pajūrio iki pat Vilniaus. Mokiniai pristatė įdomius ir unikalius kūrybinius darbus, kuriuos atliko įvairiomis formomis – skaidrėmis ar net žaidimais, matematiką susiedami su kitokiomis veiklomis kaip muzika, dailė, chemija, biologija ar net sportas. Pranešimus skaitė Klaipėdos „Ąžuolyno“, Jurbarko rajono Veliuonos Antano ir Jono Juškų, Vilniaus Joachimo Lelevelio inžinerijos, Plungės rajono Kulių gimnazijų, Naujosios Akmenės „Saulėtekio“ progimnazijos, Kretingalės pagrindinės ir Šiaulių „Dermės“ mokyklų mokiniai.

Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazistai pristatė savo parengtus pranešimus: „Molekulinė geometrija“ (Žilvinas Duotas ir Rugilė Širakovaitė, III b kl.), „Pelytė paramedikė – pulso ir kūno temperatūros matuoklis“ (Vasarė Gedmintaitė, Domas Petrusevičius, Neila Montvydaitė-Pivoriūtė, II kl.), „Fraktalai“ (Emma Paulauskytė, I c), „Išmanioji gėlių sienelė gimnazijoje“ (Ieva Mikalauskytė ir Augusta Kairytė, III kl., Ignas Girgždis ir Povilas Kvekšas, IV kl.), „Geometrija aplink mus“ (Kazys Ričkus, IV kl.), „Apie trikampį įdomiau“ (Urtė Pranytė ir Julija Ruškytė, II kl.), „Daugybos metodai“ (Paulius Jakelaitis, I c), „Paauglių kasdienybė“ (Gabija Apanavičiūtė, Žilvija Juškevičiūtė, Kornelija Maskaliovaitė, I g kl.).

Konferencija buvo įdomi, visi mokiniai originaliai pristatė bei atskleidė savo temas. Patiko tai, kad visi mokiniai išsirinko skirtingas bei netikėtas sritis (Ugnius Mikalauskis III e kl.).

Konferencijoje dalyvavo Klaipėdos universiteto lektorė Marta Karaliutė, Klaipėdos rajono ŠC direktorė Ramutė Sirutienė, Klaipėdos rajono administracijos švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Genovaitė Jurevičienė. Viešnios pasidžiaugė, kad pasirinktos inovatyvios ir netradicinės temos.

Pranešėjai apdovanoti Klaipėdos rajono švietimo ir sporto skyriaus padėkos raštai. Gimnazijos direktorė Ona Sturonienė linkėjo, kad mus sietų laisvė, vienybė, gerovė, kaip parašyta ant lietuviškojo euro. Dėkojame mokytojams, padėjusiems mokiniams parengti projektinius darbus.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 324 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,