Mano Gargždai



Lapių pagrindinė mokykla dalyvauja projektinėse veiklose (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Aleksandr Pustovit nuotr. Aleksandr Pustovit nuotr.

Lapių pagrindinės mokyklos pirmų–penktų klasių mokiniai dalyvavo Druskininkų „Snow Arena“ vykdomame Sporto rėmimo fondo (SRF) projekte „Vaikų ir jaunimo aktyvumo skatinimas slidinėjant kalnų slidėmis ir snieglentėmis“. Šiuo projektu buvo siekiama mokyti vaikus iš Druskininkų, Vilniaus, Anykščių, Ignalinos ir Klaipėdos rajono slidinėti slidėmis ir snieglentėmis. Mums pasisekė, kad projekto vykdytojai pasirinko Lapių bendruomenės centro (LBC) Utrių kalno trasą ir Lapių pagrindinės mokyklos mokinius. Vasario mėnesį 33 mokiniai pirmadieniais ir antradieniais per fizinio lavinimo pamokas mokėsi slidinėti, padedant dviem profesionaliems instruktoriams (pagal projektą) Tadui ir Jonui.  

 

Projekto vykdytojai iš Druskininkų atvyko su slidinėjimo įranga (slidėmis, lazdomis, snieglentėmis, šalmais), o LBC ir verslas (keltuvų, slidžių ir įrangos nuoma) parėmė keltuvu ir trūkstama įranga.

Kovo 10-tąją vyko baigiamasis projekto akordas – išvyka į varžybas, į Druskininkų „Snow Areną“. Kelionės išlaidas padengė projekto lėšos, o dėl to, kad visi slidinėjime dalyvavę vaikai (31 mokinys vyko į kelionę), o ne tik geriausiai slidinėję, patirtų kelionės ir uždaros sniego arenos teikiamus malonumus, pusę kelionės išlaidų autobusu padengė LBC iš lėšų, uždirbtų iš slidinėjimo trasos.

Kovo 11-tą žygyje į Lapių piliakalnį dalyvavę vaikai: Žiedė, Gruodė, Aleksas, Guoda ir kiti dalijosi įspūdžiais iš kelionės: „Mums be galo patiko Druskininkų sniego arena, slidinėjimas joje, varžybos, prizai, o paskui šventinės vaišės su picomis ir tortais!”

Mokyklos, LBC ir verslo gera iniciatyva remti vaikų projektą pasidžiaugė ir visi dalyviai Kovo 11-tos paminėjime, plojimais palydėjo LBC pirmininkės pranešimą apie gyventojų laimėtą „Tavo idėja“ projektą „Lapių parko prieigų pritaikymas kultūros ir bendruomenės poreikiams“.

Džiugu, kad mūsų bendruomenei bendras projektinis darbas, sportinė veikla, šventės teikia malonumą, stiprybės ir vienybės jausmą.

 

Fotogalerijoje – Aleksandr Pustovit nuotraukos iš Druskininkų „Snow Arenos“:

 

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 490 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,