Mano Gargždai



Gimnazistė Vasarė dalyvavo forume „Jūra – tai mūsų vartai į pasaulį“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asmeninio albumo nuotr. Asmeninio albumo nuotr.

Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos IIa klasės mokinė Vasarė Gedmintaitė dalyvavo Klaipėdos miesto bendrojo ugdymo mokyklų, neformaliojo ugdymo įstaigų mokinių gamtosauginiame forume Pasaulinei Žemės dienai paminėti „Jūra – tai mūsų vartai į pasaulį“.

 

Mokinių gamtosauginiai forumai Klaipėdos valstybinio jūrų direkcijoje vyksta nuo 2012 m. Tai tradicija tapęs mokinių ir mokytojų mėgiamas renginys, skirtas pasaulinei Žemės dienai, pavasario lygiadienio paminėjimui. Kiekvienais metais forumo temos skirtingos. Forumo tikslas – skatinti mokinius domėtis Lietuvos valstybės jūrine istorija ir suvokti Baltijos jūros ekologinės būklės problematiškumą. Džiugu, kad mokiniai neabejingi gamtai.

Forume pranešėjai pateikė paruoštus stebėjimo bei tiriamuosius darbus – pranešimus, atsižvelgiant į rekomenduojamas temas jų nekeičiant. Forumo dalyvius pasveikino aplinkos ministras Simonas Gentvilas, Seimo Aplinkos apsaugos komiteto narė Ligita Girskienė. Į gamtosauginį forumą susirinko apie šimtas uostamiesčio 8–12 klasių mokinių. Forume išklausyta 15 pranešimų. Gimnazistė Vasarė skaitė pranešimą „Kodėl reikia mažinti plastiko naudojimą namų aplinkoje ir pramonėje?“. Mokinę paruošė biologijos mokytoja metodininkė Raimonda Kundrotienė. Gimnazistė ne tik išsakė savo nuomonę apie plastiko taršą, bet ir akcentavo, jog plastikas lieka pagrindine problema visame pasaulyje. Mokinė pateikė pasiūlymų, kaip reikėtų rūpintis atliekų tvarkymu.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 262 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,