Mano Gargždai



Klaipėdos ugniagesiai nenuvylė: nuotekų šulinyje atsidūrę ančiukai – išgelbėti

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay.com nuotr. Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Naktį iš pirmadienio į šį antradienį uostamiesčio ugniagesiai sulaukė nerimastingo gyvūnų mylėtojų skambučio. Paprašyta padėti nepavydėtinoje situacijoje atsidūrusiems keliems laukinės anties jaunikliams. Stebint nerimaujančiai mamai, ančiukų gelbėjimo operacija baigėsi sėkmingai.

 

Klaipėdos priešgaisrinę gelbėjimo valdybą neįprastas pagalbos šauksmas pirmadienį pasiekė prieš vidurnaktį.

Apie 23.43 val. ugniagesiai paprašyti skubiai atvykti į Šilutės plentą, vietą tarp bendrovės „Klaipėdos duona“ ir prekybos centro „Depo“.

Pasak Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pajėgų valdymo skyriaus specialisto Juozo Vintilo, pranešta, jog į nesandarų kanalizacijos šulinį įkrito keturi ančiukai.

„Bendrosios pagalbos telefono numeriu 112 paskambino vėlyvas praeivis. Eidamas atsitiktinai pro šalį žmogus, matyt, išgirdo, kaip šulinyje blaškosi gyvūnai ir neliko abejingas“, – „Vakarų ekspresui“ pasakojo J. Vintilas.

Atvykus į įvykio vietą nustatyta, jog į lietaus nuotekų šulinį iš viso įkrito septyni ančiukai.

Metalinis šulinio dangtis atkeltas panaudojus laužtuvą. Gelbėjimo operacijai pakako paprasčiausių parankinių priemonių.

Ugniagesiai į šulinį nuleido prie virvės pririštą kibirą ir ančiukus po vieną „sužvejojo“ bei iškėlė į viršų. Ne vienas iš jų nenukentėjo.

„Ančiukai sėkmingai išgelbėti ir perduoti šalia buvusiai mamai. Antis įdėmiai stebėjo ugniagesių veiksmus. Po to visa šeimyna oriai nutipeno savais keliais“, – šypsojosi J. Vintilas.

Visa gyvūnų gelbėjimo operacija užtruko apie pusvalandį.

Ugniagesiai pasirūpino, kad į šį nuotekų šulinį daugiau niekas neįkristų.

J. Vintilo teigimu, ančiukus uostamiesčio ugniagesiams gelbėti teko pirmą kartą.

„Būna, kad prašo pagalbos vaduojant kokio nors vandens telkinio lede įšalusias gulbes. Gaudome ir į aptvertas teritorijas įšokusius briedžius.

Štai visai nesenai vienoje priemiesčio sodyboje atsidūrė stirna. Išsigandusi ir bandydama grįžti atgal į mišką, ji įstrigo apsauginėje tvoroje. Teko vaduoti“, – apie neįprastas laukinių gyvūnų gelbėjimo operacijas pasakojo Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pajėgų valdymo skyriaus specialistas J. Vintilas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 278 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,