Mano Gargždai



Gargžduose savaitgalį veiksmo netrūko – vyko tradicinės dviračių lenktynės (nugalėtojų fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Sporto centro nuotr. Sporto centro nuotr.

Savaitgalį Gargžduose ir jų apylinkėse vyko jau tradicija tapusios lenktynės „Gargždų miesto plento taurė 2022“. Dvi dienas trukusiose lenktynėse startavo per du šimtus dviratininkų, tarp kurių buvo profesionalai, mėgėjai ir vaikai.

 

Birželio 11 dieną vyko individualios, porinės ir komandinės lenktynės. Atkarpoje Pėžaičiai – Veiviržėnai – Pėžaičiai individualūs sportininkai ir porininkai turėjo įveikti 15 km distanciją, o komandos, kurias sudarė 4 asmenys, važiavo dvigubai ilgesnę distanciją – 30 km.

Moterų individualiose varžybose geriausią laiką užfiksavo „Impuls Racing Team“ komandos narė Rasa Pocytė, kuri distanciją įveikė per 22:18 min. Daugiau nei puse minutės nuo nugalėtojos atsiliko antros vietos laimėtoja Jurgita Lemešiūtė (23:05 min). Trečia vieta atiteko Klaipėdos „Viesulas“ sporto centro komandos auklėtinei Monikai Liutinskaitei (23:55 min).

Vyrų individualiose lenktynėse nepralenkiamas buvo Rokas Adomaitis, atstovaujantis „Cannibal Team“. Jis 15 km atkarpą įveikė per 18:42 min. Antras finišo liniją kirto „Voltas Cycling Team“ atstovas Darijus Džervus (18:57 min). Trečias finišavo Aironas Gerdauskas iš „Utenos DSC“ komandos (19:10 min.).

Porinėse moterų varžybose varžėsi dvi komandos. Nugalėtojomis tapo „NavaSportas“ komandos duetas – Gabrielė Navardauskienė ir Polina Čachovskaja (23:58:49 min.). Antra vieta atiteko Rūtos Lunskytės ir Saverijos Chakimovienės porai. Sportininkės atstovavo „Voltas Cycling Team“ komandą.

Geriausią rezultatą vyrų porinėse lenktynėse parodė „Dviratai-Daistatus“ komanda – Donatas Žiogas ir Paulius Lelekauskas (20:34 min). Antra liko „Voltas Cycling Team“ nario Ramūno Navardausko ir Klaipėdos „Viesulo“ sporto centro auklėtinio Ilja Katiužinskij pora (21:08 min.). Treti finišavo broliai Lukas ir Matas Sakavičiai iš „Alytaus SRC“ komandos (21:41 min.).

Komandinėse lenktynėse 30 km distanciją greičiausiai įveikė „Voltas Cycling Team“ komanda, kuriai atstovavo Darius Levickis, Edgaras Kovaliovas, Darijus Džervus ir Jokūbas Zdanevičius (37:53 min). Antri finišo liniją kirto „Nikeliuoto špykio“ komandos nariai: Martynas Jočys, Mantas Andriuškevičius, Laurynas Grigas ir Linas Nizevičius. (38:36 min.). Treti liko „Velo Ghost Veloma ketveriukė“ – Vilmantas Vilinauskas, Simas Kondrotas, Pranas Knieža ir Mantas Beržanskis (41:37 min).

Birželio 12 dieną vyko grupinės ir vaikų lenktynės, kuriose varžėsi per 150 dviratininkų.

Pirmieji į startą išriedėjo mėgėjai, kurie turėjo įveikti 35 km ilgio trasą. Moterų grupėje atkakli kova vyko iki pat finišo linijos. Pirmąsias dvi vietas pasidalino Klaipėdos „Viesulo“ sporto centro auklėtinės. Greičiausiai distanciją įveikė Monika Liutinskaitė (1:09:43 val.), antra finišo liniją kirto Mantė Bidvaitė (1:09:46,27 val.), trečia – Laura Karliūtė iš „Antaris Team“ (1:09:46,50 val).

Kaip ir moterų, taip ir vyrų grupėje, nugalėtoją ir prizininkus skyrė tik akimirka. Čempionu tapęs Paulius Pučinskas („Klaipėdos „Viesulas“ sporto centras“) distanciją įveikė per 1:09:38,38 val., antras atvažiavo Aivaras Umantas (1:09:38,42 val.). Trečiąją vietą iškovojo vienas vyriausių lenktynių dalyvių, 60 metų ribą jau perkopęs, „Nikeliuoto Špykio“ komandos narys Vytautas Mažeika (1:09:38,72 val.).

Kol dviratininkai mynė pedalus trasoje, palenktyniauti tarpusavyje galėjo ir patys mažiausi – vyko vaikų dviratukų lenktynės. Vaikai rungtyniavo keliose amžiaus grupėse, o kai kuriems tai buvo pirmosios varžybos jų gyvenime. Pasisėmę gerų įspūdžių ir naudingos varžybinės patirties, po varžybų visi mažieji gavo atminimo dovanėles, o nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti taurelėmis, medaliais ir prizais.

Pasibaigus 35 km mėgėjų varžyboms, laukė didžiausia savaitgalio lenktynių intriga – 75 km lenktynės. Skirtingai nei įprasta, šioje distancijoje dalyviai buvo suskirstyti į A ir B grupes. A grupę sudarė profesionalūs dviratininkai, turintys Elite sportininko licenciją, B grupę – mėgėjai ir buvę profesionalūs dviratininkai. Didžiausia intriga buvo, ar pavys A grupė B grupę ir kas nugalės, kadangi A grupės lenktynininkai startavo dešimt minučių vėliau. Spėjimų būta įvairių. Vieni teigė, kad A grupė pavys B grupę per 10 kilometrų, kiti – kad prireiks 45 km. Tačiau ir vieni ir kiti buvo neteisūs. Nepavyko Elite sportininkams pavyti B grupės, o kirtus finišo liniją juos skyrė minutė laiko.

Po lenktynių teko išgirsti vieno iš priekyje finišavusio B grupės lenktynininko Vilmanto Vilinausko komentarą apie ką tik įvykusias lenktynes:

„Tai gavosi vienos geriausių B grupės lenktynių, kokios tik yra buvusios Lietuvoje. B grupė vidutiniškai važiavo 43 km/h greičiu ir tai yra nerealu. Ačiū visiems B grupės dviratininkams, kurie prisidėjo prie to, kad A grupė liko už mūsų. Mes visi B grupės dalyviai šiandien esame nugalėtojai“, – teigė Vilmantas Vilinauskas.

Moterų 75 km lenktynėse visą apdovanojimų pakylą okupavo Šilalės sporto mokyklos auklėtinės. Nugalėtoja tapo Skaitė Kamilė Mikašauskaitė (1:41:50 val.), antra finišavo Auksė Strainytė (1:41:54 val.), trečia – Auksė Lekavičiūtė (1:42:46 val.) .

Vyrų lenktynėse ant aukščiausio pakylos laiptelio užlipo Donatas Bajorunas (1:41:48,09 val.), antra vieta atiteko italui Leonardo Cesanelli (1:41:48,31 val.), trečia vieta džiaugėsi Mantas Kyguolis (1:41:49,17 val.).

Už pagalbą organizuojant varžybas Sporto centras dėkoja sporto klubo „Velo Ghost veloma“ vadovui Vilmantui Vilinauskui, už sportininkų saugumą trasoje esame dėkingi Klaipėdos rajono policijos komisariato pareigūnams, už rėmimą – parduotuvei „Maistas sportui“. Iki susitikimo kitais metais.

 

Birželio 11 dienos rezultatai

Birželio 12 dienos rezultatai

 

Sporto centro nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 317 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,