Mano Gargždai



Ūkininkai ir jų žemės ūkio technika pasiekė modernizmą? Kas naujo žemės ūkyje?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Tu nesi tikras ūkininkas, jei nežinai, koks griausmas girdimas iš sėjamosios, bet iš tikrųjų sėjamosios yra labai svarbus įrankis kiekvienam tikram ūkininkui. Kaip manote, ar ūkininkai yra gyvenime ir modernybėje atsilikę žmonės, negalintys naudotis kompiuteriais, o tik šakėmis ir grėbliais kaip geriausiais draugais? Tu esi neteisus. Galbūt esate atsilikęs pilietis, nepažįstantis naujausių technologijų. Ūkininkams yra privilegija susipažinti su įvairia žemės ūkio technika.

 

Lietuvos ekonomika sparčiai keičiasi: seną ūkininkavimo praktiką keičia naujos, vis dinamiškesnės inovacijos, o tvarios žaliosios komunikacijos idėja daugeliui jau nebe naujiena. Specialistai atkreipia dėmesį, kad žemės ūkio sektorius yra strateginės reikšmės, todėl šalies ekonomika turi prisitaikyti prie pokyčių ir veikti kaip konkurencingas, atsparus verslas.

 

Sėjamosios ir visi lauko kombainai, kuo jie išskirtiniai ir kam reikalingi?

Taigi, pirmiausia turėtumėte žinoti, kad ūkininkus supa labai moderni ir galinga žemės ūkio technika, kurios paprastas žmogus tikrai neturi ir nemoka valdyti. Taigi, jei didžiuojatės galvodami, kad galimybė vairuoti automobilį su mechanine pavarų dėže yra pasiekimas, galvokite kitaip. Vairuoti sodintuvus, kombainus, traktorius reikia turėti specialų vairuotojo pažymėjimą, o tai tikrai nėra taip paprasta, kaip manote. Taigi, žinoma, ūkininkai nesodina ir nenuima derliaus šakėmis ir grėbliais, o naudoja labai modernias mašinas. Atkreipkite dėmesį, kad kažkam tai netgi atrodo egzotiška, nes yra pramogų kuponų, kurie leidžia susipažinti su ūkininkų pasauliu ir vairuoti kombainą.

 

Modernus derlius, kas tai?

Modernūs ne tik patys lauko darbai, bet ir viskas, kas lieka po derliaus nuėmimo, jau yra vietoje. Kodėl? Nes tik modernus derliaus nuėmimo rezervuaras gali užtikrinti, kad visa tai būtų sutvarkyta šiuolaikiškai. Sandėlis tikrai nebėra senas supuvęs tvartas, kuriame šliaužiodavo gyvatės, šokinėjo pelės, o ant javų miegodavo piemenys. Visai ne. Tam yra skirtos saugyklos, atitinkančios higienos reikalavimus, turinčios vėdinimą, užtikrinančios drėgmę ir kitus technologiškai pažangius sprendimus.

Šiandien žemės ūkis yra neatsiejama bendradarbiavimo su mokslininkais ir technologijų pažangos, galinčios padėti spręsti klimato kaitos iššūkius, dalis. Vis daugiau vartotojų pageidauja ir aukštos kokybės ekologiško maisto, nes jiems rūpi produktų kilmė, maistinės savybės, tvarumas ir gyvūnų gerovė. Todėl ūkininkai ieško būdų, kaip dirbti savo žemę ir auginti gyvulius natūraliausiais būdais.

 

Parama atnaujinti ūkį taip pat skiriama ūkininkams

Jums gali kilti klausimas, iš kur šie ūkininkai gavo šias dvi modernias technologijas? Visų pirma ES stipriai remia žemės ūkį, todėl ūkininkai gali dirbti kokybiškai ir kurti gerą pridėtinę vertę. Juk jie maitina visus kitus, todėl kiekvienai valstybei sunku investuoti į maisto kokybę ir žemės ūkį. Taigi, jei esate jaunasis ūkininkas, tikrai žinote, kokios paramos programos, subsidijos ir kitos galimybės gali pasinaudoti modernia technika. Taigi, jei norite įkvėpti gryno gamtos oro ir naudoti pažangias technologijas, galbūt ūkininkavimas ir derliaus vystymas yra jūsų karjera? O gal esate ūkininkas, kuris nori įnešti modernumą į savo ūkį, tačiau nežinote nuo ko pradėti? Patarimas paprastas – atkreipkite dėmesį ne tik į naujas, bet ir dėvėtas žemės ūkio priemones ir techniką, jie padės atsinaujinti ir darbus ūkyje atlikti greičiau. Žemės ūkio techniką galite rasti audrokesta.lt.

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 325 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,