Mano Gargždai



Kompozitorius ir pianistas Giedrius Nakas į Klaipėdos koncertų salę sugrįžta su naujo albumo pristatymu

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos koncertų salės nuotr. Klaipėdos koncertų salės nuotr.

Šalia Klaipėdos koncertų salės esančioje parko estradoje birželio 29 d. 19.30 val. įvyks pirmasis Vasaros koncertų ciklo renginys. Pianistas, kompozitorius ir dainininkas Giedriaus Nakas į uostamiestį sugrįžta su nauju projektu „Sapnas, kurį pamiršau“. Jame autorius ir atlikėjas kartu su kolegomis pristatys savo to paties pavadinimo džiazo albumą.

 

Pasak G. Nako, „pavadinimo reikšmė gali būti suprantama kaip sapnas, kurio vos prabudus nebeatsimename, tik jaučiame, kad sapnavom kažką ypatingo ir įspūdingo. Arba svajonė, kurios siekėm, bet dabar ją pamiršom, apleidom arba esam priversti ją pamiršti“.

Albumo „Sapnas, kurį pamiršau“ muzika balansuoja tarp džiazo, klasikos, roko bei filmų muzikos ribų, taip sukuriant įtraukiančią atmosferą, išlaikant gyvumą, natūralumą. Jos atlikimas svyruoja tarp užrašytos ir suimprovizuotos medžiagos, kuri tarsi susipina tarpusavyje. Tai tarsi pasakojimas, turintis keletą personažų, skirtingas veiksmo vietas ar besivystantį siužetą.

G. Nakas teigia: „Visada smagu sugrįžti į Klaipėdos koncertų salę, o ypač šįkart aš džiaugiuosi, kad atvyksime pristatyti mano naujausią kūrybą. Vasarą visada norisi būti lauke, o geriausia – pajūryje. Grojant lauke grynas oras, šiluma, paukščiai, vėjas ir bendras miesto fonas, manau, tik dar geriau įtrauks klausytojus į sapniškas būsenas ir atmosferas muzikoje. Kartu su manimi bus labai artistiški muzikantai, todėl galiu pažadėti tikrai įdomų, turiningą ir smagų vakarą.“

Koncerte G. Nako scenos partneriais bus Gediminas Stepanavičius (kontrabosas), Augustas Baronas (mušamieji), Deimantas Balys (gitara), Tomas Botyrius (saksofonas) ir Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijos absolventas Dominykas Vyšniauskas (trimitas).

G. Nakas bendradarbiauja su daugybe garsių Lietuvos atlikėjų bei grupių – „Saulės kliošas“, Jurga Šeduikytė, Andrius Mamontovas, Leonas Somovas, „Kitas kampas“, Linas Adomaitis, Monika Liu, „G&G Sindikatas“, „Re: Muzika, kuri gimė vakar“ ir kitais. 2018 m. jo vardas garsiai nuskambėjo džiazo pasaulyje, kai jis išleido savo kūrybos albumą „No Fear, Full Of Love“, įrašytą Niujorke su vienais geriausių džiazo muzikantais (J. Brown, B. Williams, T. Roberts, C. Curtis, A. Engibaryan, V. Gould).

Atlikėjas muzikos mokėsi Vilniuje, Hagoje, Groningene ir Niujorke. Baigęs Nacionalinę M. K. Čiurlionio menų mokyklą tęsė klasikinio fortepijono mokslus Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Vėliau studijavo Karališkoje Hagos konservatorijoje ir baigė magistro studijas džiazo fortepijono programoje „New York Jazz“ Princo Klauso konservatorijoje Groningene. Po to gyveno ir mokėsi Niujorke, kur turėjo galimybę privačiai gilinti žinias pas ryškiausius tarptautinės džiazo scenos pianistus.  

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 483 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,