Mano Gargždai



Klaipėdos paplūdimiai – geriausios vietos mėgautis jūra

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Vasara – metas traukti į Klaipėdą prie jūros! Lietuvos uostamiestyje pajūris yra lengvai pasiekiamas, o skirtingų tipų paplūdimiai tinka ir norintiems pasideginti, ir išbandyti banglenčių sportą. Taigi, kuriuos būtent paplūdimius verta aplankyti ir klaipėdiečiams, ir miesto svečiams?

 

I Melnragės paplūdimys

Melnragės pajūris su Šiauriniu molu yra itin mėgstamas poilsiautojų ne tik saulėtomis bei ramiomis, bet net ir vėjuotomis dienomis. Paplūdimys nuostabiai tinka jėgos aitvarų mėgėjams, o apie banglenčių sportą svajojantys asmenys gali išbandyti jėgas šio sporto užsiėmimuose! Šiaurinis molas yra puiki vieta stebėti praplaukiančius laivus, saulėlydžius ir daryti nuotraukas. 

Pakrantė ilga, su lygiu ir švelniu smėliu. Čia yra persirengimo kabinos, tualetas, budintys gelbėtojai ir kavinės. Į Melnragės paplūdimį paprasta patekti tiek automobiliu, tiek viešuoju transportu. Tai – puiki vieta užsukti po turiningos ekskursijos po Klaipėdos senamiestį su INGRIDA TOURS.

 

II Melnragės paplūdimys

II Melnragės paplūdimys yra aktyvaus laisvalaikio entuziastų mylima pakrantė. Palyginti su I Melnragės paplūdimiu, čia auga pušynai bei tvyro ramesnė atmosfera. 

Pajūryje yra treniruokliai, smėlio krepšinio, tinklinio bei rankinio aikštelės, vaikų žaidimų aikštelės,  persirengimo kabinos ir dušai. Besimaudančius poilsiautojus saugo gelbėtojai, o gelbėtojų stotyje veikia medicinos punktas. II Melnragės paplūdimys pritaikytas žmonėms su judėjimo negalia: čia įrengtas specialus takas, tualetai ir automobilių stovėjimo aikštelė. 

Iš Klaipėdos į II Melnragės paplūdimį galima nuvykti automobiliu ar dviračiu arba viešuoju transportu. Autobusas iš Klaipėdos stoja 2-ojoje Melnragės stotelėje – nuo jos pajūrį pasieksite per penkias minutes. 

 

„Dviratininkų paplūdimys“

Tai – vienintelis neoficialus Lietuvos paplūdimys, turintis tokią tikslinę lankytojų grupę. Vien iš pavadinimo matyti, kad tie lankytojai – tai dviratininkai. Šį laukinį, neliestą Smiltynės pakrantės ruožą garsina vietiniai gyventojai ir dviratininkai, vykstantys į Juodkrantę ar Nidą.

Kadangi „Dviratininkų paplūdimys“ yra neoficialus, čia nėra persirengimo kabinų, tualetų, kavinių ar budinčių gelbėtojų. Nėra nė vieno žymėto maršruto, vedančio prie jūros. Pačios pakrantės net nerasite žemėlapyje! Nepaisant to, sezono įkarštyje šis pajūris tampa keliautojų itin mėgstama vietove. Pakeliui į čia galima rasti staliukų, prie kurių galima surengti pikniką.

Pats pavadinimas byloja, kad paplūdimį paprasčiausia pasiekti dviračiu. Nuo Senosios Smiltynės perkėlos iki paplūdimio veda dviračių trasa. Nuo perkėlos „Dviratininkų paplūdimys“ yra už 7-8 km, ties Klaipėdos ir Neringos savivaldybių riba. 

 

I Smiltynės paplūdimys

Smiltynė yra Klaipėdos miesto dalis, esanti Kuršių nerijos pašonėje. Vos per keliolika minučių keltu galite pabėgti nuo didmiesčio šurmulio ir pasiekti raminančią užuovėją su kvepiančiais pušynais, smėlio paplūdimiais ir beribės jūros vaizdais. 

I Smiltynės paplūdimys gali didžiuotis švaria aplinka ir patogia infrastruktūra, užtikrinančias gražias atostogas šalia jūros. Šią vietovę dėl švaros bei įstabių saulėlydžių ypač mėgsta užsienio keliautojai. 

I Smiltynės paplūdimyje yra futbolo, tinklinio, teniso aikštelės, vaikų žaidimų aikštelė, tualetai, persirengimo kabinos, budintys gelbėtojai ir medicinos punkto darbuotojai. Paplūdimys pritaikytas žmonėms su negalia.

 

II Smiltynės paplūdimys

II Smiltynės paplūdimys driekiasi į pietus nuo I Smiltynės paplūdimio. Tarp šių vietų galite rasti nudistų bei vyrų paplūdimius. II Smiltynės paplūdimio pakrantė pasižymi smulkiu, švelniu smėliuku. Kranto linija nėra labai plati, tačiau dėl savo atokumo ši pakrantė būna kur kas mažiau perpildyta nei kiti paplūdimiai, todėl ji patiks privatumą mėgstantiems žmonėms. 

Šalia paplūdimio yra automobilių stovėjimo aikštelė, tualetai, persirengimo kabinos ir gelbėtojų postas. Energingesni poilsiautojai gali išbandyti kalanetikos treniruoklį. Tiesa, čia nėra jokių maitinimo įstaigų.  

Patogiausia į II Smiltynę atvykti keltu į Naująją Smiltynės perkėlą, po to iki pajūrio eiti pėsčiomis, važiuoti paspirtuku arba dviračiu. 

 

Girulių paplūdimys

Giruliai įsikūrę į šiaurę nuo Klaipėdos miesto. Tai maža gyvenvietė, apsupta miškų ir skalaujama Baltijos jūros. Dėl labai gražios ir išskirtinės gamtos čia įkurtas botaninis-zoologinis draustinis. Prieš 200 metų čia plytėjo smėlio kopos, apsodintos pušimis. Panašiu metu Prūsijos vyriausybė suteikė teisę netoliese esantiems prekybininkams įrengti Giruliuose maudyklas, o gyventojams leista nuomotis vasaros sezono namelius.

Dabar Girulių paplūdimys yra vienas iš mėgstamiausių Klaipėdoje, kurį dažniausiai renkasi šeimos. Viena iš Girulių pakrantės įžymybių – prieš keletą metų pastatyta medinė, neaukšta apžvalgos aikštelė. Poilsiautojai mėgsta į ją užlipti, kad galėtų pasigrožėti pajūriu ir saulėlydžiu ar nusifotografuoti. 

Atstumas nuo Klaipėdos senamiesčio iki Girulių – 7 km. Čia galima atvykti ne tik automobiliu, bet ir viešuoju transportu. Per kopas į pajūrį veda asfaltuotas takas. Čia yra gelbėtojų postas, persirengimo kabinos ir daugybė kavinių. 

Įmonės nuotr.

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 274 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,