Mano Gargždai



Girininkų bendruomenės narių bendruomeniškumo stiprinimas per pažintinę ekskursiją

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Girininkų bendruomenės nuotr. Girininkų bendruomenės nuotr.

Girininkų kaimo bendruomenė, dalinai finansuojama Klaipėdos rajono savivaldybės, pagal priemonę „Klaipėdos rajono savivaldybės ir Nevyriausybinių organizacijų bendradarbiavimas“, vykdė projektinę veiklą. Projekto metu stiprintas Girininkų gyventojų bendruomeniškumas, suorganizuojant ekskursiją po Kėdainių, Krakių ir Krekenavos apylinkes.

 

Ši ekskursija sudarė galimybę daugeliui Girininkų bendruomenės žmonių pakeliauti, pamatyti, kaip gyvena kita bendruomenė, kokia veikla ji užsiima, pasisemti ir pasidalinti projektine patirtimi, pasigrožėti viešųjų erdvių tvarkymu ir to krašto aplinka, pasidalinti džiaugsmais ir rūpesčiais bei ateityje būti aktyvesniais bendruomenės nariais įvairiose veiklose.

Džiaugiamė, kad į ekskursiją važiavo pilnas autobusas – 50 asmenų.

Ekskursiją pradėjome Kėdainiuose, išpuoselėtame ir multikultūrinę istoriją turinčiame vidurio Lietuvos mieste. Aplankėme 4 konfesijų bažnyčias, susipažinome su čia gyvenusių tautų ir religijų žmonių istorijomis.

Kėdainių r. susitikome su Krakių bendruomenės centro atstovais, kurie aprodė savo vietoves, pasidalino bendruomeninių veiklų patirtimi. Sudalyvavome puikioje edukacinėje programoje „Žydų kaimynystėje 150 metų: kodėl „žydiškai“ reiškia „atvirkščiai“?“. Visus sudomino pasakojimas apie žydų ir lietuvių kultūrų panašumus ir skirtumus: kalbėjome apie štetlą, „žydiškai“ skaitėme, klausinėjome, lyginome abiejų kultūrų papročius, šventes, kasdienybę, degustavome žydiškų patiekalų ir kt.

Džiaugiamės apsilankę Vytauto Ulevičiaus medžio skulptūrų muziejuje, sodyboje. Pavyko pabendrauti su pačiu tautodailės meistru, kuriam palinkėjome stiprios sveikatos ir kūrybinės energijos.

Kitas sustojimas buvo Pašilių stumbryne, kur jėgeris papasakojo ir parodė, kaip gyvena didžiausia nelaisvėje gyvenanti Lietuvos stumbrų banda.

Galiausiai nukeliavome į Krekenavą, kur turėjome galimybę apžvelgti apylinkes nuo apžvalgos bokšto.

Puikus oras, graži Lietuvos gamta, bendruomeniški žmonių santykiai buvo tai, ko norėjome iš kelionės! Kelionės įspūdžiai išliks ilgam, ilgam.

 

Ekskursijos akimirkos – nuotraukų albume:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 490 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,