Mano Gargždai



Kaip išsirinkti lanką treniruotėms?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Lanko sukimas nereikalauja ypatingai didelių pastangų, tačiau tokia mankšta turi tikrai nemažai privalumų: sukant lanką efektyviai deginamos kalorijos, gerinama laikysena, stiprinami raumenys, ir t.t. Šio sporto inventoriaus kaina yra labai nedidelė, o siūlomų lankų pasirinkimas yra ganėtinai gausus, todėl gana dažnai kyla klausimas, kaip išsirinkti patį tinkamiausią. Taigi, aptarkime pagrindinius treniruočių lankų skirtumus.

 

Treniruočių lankų tipai

  • Įprastas lankas dažniausiai gaminamas iš plastiko ar aliuminio. Toks lankas puikiai tinka vaikams ir pradedantiesiems;
  • Pasunkintas lankas dažniausiai yra 0,5–2 kg svorio. Tokio tipo lanką neretai galima pasunkinti savarankiškai;
  • Masažinis lankas padeda atsikratyti nepageidaujamo riebalų sluoksnio ir gerina medžiagų apykaitą. Iš kitų lankų masažiniai lankai išsiskiria grioveliais, kuriais sukant lanką masažuojamas kūnas. Šio tipo lankus galite pirkti internetu iš Sportuok.lt;
  • Lankas su ekranėliu gali parodyti, kiek apsukimų padarėte, ir kiek kalorijų sudeginote. Tokio tipo lankai įprastai kainuoja brangiau, todėl pasvarstykite, ar ši funkcija jums bus tikrai aktuali.

 

Koks turėtų būti lanko skersmuo?

Prekyboje galite rasti labai įvairaus skersmens lankų, todėl vertėtų atsižvelgti į savo ūgį ir pasirinkti tinkamiausią lanką. Pamatuokite aukštį nuo žemės iki vietos, esančios tarp bambos ir krūtinės. Būtent toks ir turėtų būti lanko skersmuo.

 

Kokį lanko svorį pasirinkti?

Nors neretai susigundoma įsigyti gana sunkius lankus, tačiau pradedantiesiems rekomenduojama rinktis tokį lanką, kurio svoris neviršija vieno kilogramo. Jei rinksitės pernelyg sunkų lanką, treniruotės gali būti pernelyg sudėtingos, o po jų kūną gali „puošti“ mėlynės. Jei jau turite šiokios tokios lanko sukimo patirties, galite įsigyti lanką, sveriantį iki 2 kg. 3 kg ir sunkesnius lankus patartina rinktis tik gerą fizinį pasirengimą turintiems žmonėms.

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 349 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,