Mano Gargždai



Klaipėdos krašto jaunieji buriuotojai nesnaudžia – aktyviai kovoja įvairiose regatose (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
VšĮ „Žiemys“ nuotrauka VšĮ „Žiemys“ nuotrauka

Liepos pradžia Klaipėdos krašto buriavimo sporto mokyklos „Žiemys“ sportininkams – itin aktyvi. Jaunieji buriuotojai, „išsibarstę“ po skirtingas vietoves, dalyvavo regatoje, stovykloje ir keliuose čempionatuose.

 

Trenerio M. Nagdasovo komanda Taline varžėsi Tarptautinėje Spinakerio regatoje tarp 106 sportininkų. Tuo pat metu, du buvę „Žiemio“ valdybos pirmininkai Mindaugas Jonuška ir Arūnas Burkšas su „lazeristu“ Nojum Bestausku Latvijos jūrinio buriavimo čempionate „Gulf of Riga Regatta“ ORC 2 grupėje iškovojo auksą su jachta „Nida III“.

Trenerė K. Kneižytė su savo jaunųjų „lazeristų“ komanda Nidoje vykdė bendrą sporto stovyklą kartu su Kauno ir Nidos buriuotojais, kur jaunieji sportininkai pasisėmė daug naudingos patirties ir informacijos iš skirtingų trenerių. O praeitą savaitgalį visi sportininkai dalyvavo Lietuvos „Optimist“ buriavimo čempionate ir Tarptautinėje Rekyvos regatoje.

Apie savo auklėtinių pasiekimus Taline vykusioje regatoje papasakojo treneris M. Nagdasovas.

„Joris Jazdauskas, kovojantis dėl geresnio laivo ir inventoriaus, norėdamas užtikrinti, jog pastangos nenueis veltui, ir įrodyti sau ir treneriui, kad gali, pateisino lūkesčius ir po visos regatos kirto finišo liniją 22 pozicijoje“, – didžiuodamasis komentavo treneris.

M. Nagdasovas šauniai atsiliepė ir apie kitus du „Žiemio“ sportininkus, dalyvavusius regatoje: „Bartas Kupliauskas rodė puikų tempą nuo pat varžybų pradžios – apiplaukė pirmąjį ženklą pirmame trejetuke, bet dar turi, ko išmokti – akceleracijos į finišą ir ramaus proto.

Liepa Jonuškaitė po pirmųjų startų darė daug klaidų, buvo visiškoje neviltyje, tačiau atsikovojo savo vardą ir „išlipo“ iš galinių pozicijų bei nesėkmių virtinės, paskutiniais akordais sugebėjo patekti į „auksinį laivyną“. Pakylėtos nuotaikos, finaliniuose akorduose buriavusi tarp stipriausių, finišavo 38 pozicijoje“. Taline vykusios regatos rezultatai: https://www.manage2sail.com/.../spinnakeriregatt2022...

Tris dienas Šiauliuose vykusiame Lietuvos OPTIMIST buriavimo čempionate ir Rekyvos regatoje Truchano taurei laimėti įvyko visos 8 suplanuotos lenktynės, kurios „Žiemiui“ baigėsi keturiais iškovotais medaliais:

Liepa Jonuškaitė (treneris M. Nagdasovas) iškovojo I-ąją vietą tarp mergaičių ir II-ą bendroje įskaitoje iš 51 dalyvio;

Joris Jazdauskas (treneris M. Nagdasovas) iškovojo II-ąją vietą tarp berniukų ir III-ią bendroje įskaitoje;

ILCA 4 jachtų klasėje I-ąją vietą iškovojo Benas Bestauskas (trenerė K.Kneižytė);

ILCA 4 jachtų klasėje II-oji vieta atiteko Adomui Kručiui (trenerė K.Kneižytė).

Arūnas Burkšas pasidalino mintimis apie Latvijoje vykusį „Gulf of Riga Regatta“ čempionatą.

„Nepaisant to, kad lenktynės buvo labai įtemptos, nuotaika – puiki. Visą dieną buvome kaip „ant peilių“ – lenktynių metu koncentravomės į vieną pagrindinį konkurentą, kurį mėginome aplenkti ir tą padarėme, tapome Latvijos jūrinio buriavimo čempionais. Paradoksas, kad lenktyniavome keturias dienas, o lemiama buvo viena vienintelė, paskutinė, kurios metu buvo trys trumpos sportiškos lenktynės. Jų metu vėjas labai kaitaliojosi, gavome nuo 20 iki 10 mazgų (10–5 m/s). Tad tiek sportine, tiek rezultato prasme varžybos buvo labai smagios“, – po finišo džiaugėsi „Nida III“ kapitonas Arūnas Burkšas.

Šiuo metu „Žiemio“ sportininkė Ema Kuodytė (ILCA 6 jachtų klasė) dalyvauja Gdynėje Tarptautinėje regatoje, kur kol kas užima gana aukštą 17 poziciją (III merginų įskaitoje), o Nojus Bestauskas iš Klaipėdos rajono (ILCA 6 jachtų klasė) atstovauja Lietuvą Pasaulio jaunimo čempionate Olandijoje.

O patys mažiausieji jau gali džiaugtis Klaipėdos miesto savivaldybės skirtu atnaujintu mikroautobusu, kuriuo treneris E. Čabys galės savo auklėtinius saugiai ir ramiai vežioti į Dreverną ir atgal.

 

Fotogalerijoje – M. Nagdasovo ir G. Gužio nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 588 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,