Mano Gargždai



Neblaiviam vairuotojui „susitarti“ su policijos pareigūnu nepavyko

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Klaipėdos AVPK nuotr. Asociatyvi Klaipėdos AVPK nuotr.

Liepos 17 d. apie 22.30 val. buvo gautas pilietiško asmens pranešimas, kad Rietavo sav., kelyje Vilnius–Kaunas–Klaipėda, Antkopčio kaimo ribose, pavojingai manevruojančio krovininio automobilio vairuotojas gali būti neblaivus.

 

Pareigūnams sustabdžius nurodytą transporto priemonę, jo vairuotojui, gimusiam 1986 m., buvo nustatytas 1,91 prom. neblaivumas. Vyras, siekdamas išvengti baudžiamosios atsakomybės, net ir įspėtas apie gresiančią atsakomybę, Klaipėdos r. PK pareigūnui į ranką įspraudė 500 eurų kyšį. „Susitarti“ pažeidėjui nepavyko – jis nedelsiant buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl vairavimo neblaiviam (pagal LR BK 281-1 str. 1 d.) ir dėl papirkimo (pagal LR BK 227 str. 1 d.).

Krovininio automobilio vairuotojui, kuris pagal KET privalo būti visiškai blaivus, už vairavimą neblaiviam gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki vienerių metų, o už valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens papirkimą – bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 408 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,