Mano Gargždai



Skaudi nelaimė miške: į namus grįžo ne visi medkirčiai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Valdo Kopūsto, Delfi nuotr. Valdo Kopūsto, Delfi nuotr.

Miškininkystės darbai išlieka tarp vienų pavojingiausių. Ketvirtadienį tai dar kartą akivaizdžiai įrodė Rietavo savivaldybėje įvykusi nelaimė, kuri vienam medį pjovusiam vyrui galėjo baigtis ir kur kas liūdniau.

 

Ketvirtadienį į Rietavo rajone augantį mišką pjauti medžių du vyrus išlydėję artimieji net nenutuokė, kad vienas iš jų tądien į namus negrįš.

Dar pakankamai laimingai pasibaigusi nelaimė įvyko nedidelį Avižaičių kaimą (apie 6 kilometrai į šiaurę nuo Tverų miestelio) supančiame Pareškečio miške. Tikslus jos laikas nustatinėjamas.

Du vyrai pjovė medį, kai netikėtai lūžo viršutinė jo dalis. Krisdama pastaroji kliudė vieną iš vyrų ir jį sužeidė. Pakankamai rimtai nukentėjusiam 66 metų žemaičiui prireikė skubios medikų pagalbos. Dėl patirtų sužalojimų jis paguldytas į ligoninę.

Rietavo policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) teigimu, per pirmąjį 2022-ųjų pusmetį (liepos 5 dienos duomenimis) atliekant miškininkystės darbus šalyje įvyko trys mirtini ir aštuoni sunkūs nelaimingi atsitikimai. Teigiama, jog tokių nelaimių priežastys jau daugelį metų išlieka tos pačios. Asmenys miško kirtimo darbuose mirtinai traumuojami, kai nesilaikoma pačių elementariausių, atrodytų – visiems žinomų, reikalavimų, taikomų nuleidžiant įstrigusius medžius, nesilaikant saugaus atstumo tarp pjovėjų, asmenims patekus į nepažymėtas pavojingas zonas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 407 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,