Mano Gargždai



Rajone plės stambių gabaritų atliekų surinkimą

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

VšĮ „Gargždų švara“ iki metų pabaigos Kuodžiuose (šalia Dituvos sodų) planuoja įrengti didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelę. Tai jau būtų penkta tokia aikštelė rajone, iš kurių dvi valdo UAB Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC).

 

„Gargždų švaros“ direktoriaus pavaduotojas Raimundas Daubaris sako, kad Klaipėdos rajone gyventojų daugėja.

„Per mėnesį rajone rinkliavos už atliekų tvarkymą mokėtojų skaičius auga maždaug po 100“, – tendencijas atskleidžia R. Daubaris.

Anot jo, norima, kad rajono gyventojams pristatyti didelių gabaritų atliekas būtų patogiau. Taip pat siekiama, kad kuo daugiau surenkamų buitinių atliekų būtų išrūšiuota.

 

Nėra bendros sistemos

Anot R. Daubario, Klaipėdos rajonas yra išskirtinis regione, nes naudojasi teise ir pats organizuoja atliekų surinkimą ir rūšiavimą rajone per savo valdomą įmonę „Gargždų švara“.

Kitos kaimyninės savivaldybės šią paslaugą yra dedikavusios KRATC.

Anot R. Daubario, tai kad stambių gabaritų atliekų surinkimo paslaugą rajone teikia tiek KRACT, tiek „Gargždų švara“, nėra gerai.

„Nėra bendros duomenų registravimo sistemos, gyventojai gali tuo pasinaudoti“, – sako R. Daubaris.

Anot jo, per metus iš gyventojų nemokamai į sąvartyną priimamos 5 senos automobilių padangos. Tačiau pasinaudodami situacija Klaipėdos rajono gyventojai dabar 5 padangas gali nuvežti į „Gargždų švaros“ stambių gabaritų atliekų surinkimo aikštelę, o dar 5 – į KRATC. O užtikrinti, kad to nebūtų, nėra kaip.

 

Nori pirkti aikšteles

Todėl „Gargždų švara“ siekia įsigyti dvi šiuo metu KRATC Klaipėdos rajone turimas stambių gabaritų surinkimo aikšteles Gargžduose ir Vėžaičiuose ir jas sujungti į bendrą sistemą.

„Ekspertai yra nustatę aikštelių rinkos kainą, dar papildomai prie tos kainos, pagal galiojančią tvarką, pridėtume 10 procentų“, – sako R. Daubaris.

Anot jo, artimiausiu metu šiuo klausimu turėtų įvykti darbinis pasitarimas su KRATC, Aplinkos ministerijos ir kitomis suinteresuotomis pusėmis.

Pasak R. Daubario, taip pat jau vyksta konsultacijos ir su teisininkais dėl to, kad stambių gabaritų atliekų surinkimo dvivaldystės klausimas Klaipėdos rajone būtų sprendžiamas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 269 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,