Mano Gargždai



Gyventojai raginami suskubti kreiptis paramos įsigyti saulės elektrinių iš saulės parkų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Dar šį savaitgalį gyventojai, norintys prisidėti prie atsinaujinančių energijos išteklių plėtros bei sutaupyti lėšų, kviečiami įsigyti dalį elektrinės iš vystytojo parkų. Kvietimas galioja iki rugpjūčio 14 d.

 

Beveik 6250 gyventojų ketina tapti saulės energijos vartotojais. Tiek paraiškų sulaukė Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) nuo kvietimo teikti paraiškas pradžios. Kompensacijoms įsigijus nutolusių saulės elektrinių dalį skirta 20 mln. eurų, iš jų paraiškų gauta už 10,2 mln. eurų, todėl dabar beveik pusė lėšų yra likę.

Paraiškos nutolusioms saulės elektrinėms įsigyti bus vertinamos pagal du kriterijus: gyvenamojo pastato (buto) šildymo būdą ir įsigyjamą saulės elektrinės iš saulės parko galią. Aukštesnis balas skiriamas tiems būstams, kurie neprijungti prie centralizuotai tiekiamos šilumos tinklų ir tiems, kurie rinksis mažesnės galios elektrines.

Šiuo atveju finansavimas taip pat bus skiriamas už iki 10 kW galios saulės elektrinę įsigytą iš saulės parkų. Kompensacijos dydis už 1 kW siekia 323 eurų.

Nutolusias saulės elektrines iš vystytojo parkų gali įsigyti ir daugiabučių namų gyventojai.

Žaliosios energetikos plėtra yra vienas iš Vyriausybės prioritetų. Taip siekiama sukurti galimybes patiems energijos vartotojams pasigaminti savo poreikiams reikalingą elektros energiją ir sumažinti Lietuvos gyventojams tenkančią finansinę naštą dėl išaugusių energijos sąskaitų.

Šiuo metu Lietuvoje turime beveik 20 tūkst. gaminančių vartotojų, saulės elektrinę įsirengusių savo namų ūkiuose, o daugiau kaip 3 tūkst. gyventojų yra įsigiję elektrinės dalį iš vystytojo parkų.

Kvietimą nutolusioms saulės elektrinėms iš saulės parkų įsigyti rasite ČIA

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 128 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,