Mano Gargždai



Paskirstytos lėšos kultūros paveldo objektams išsaugoti

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos r. sav. nuotr. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Klaipėdos rajone kai kur jau atgyja, kai kur visai netrukus bus pradėti „gaivinti“ įvairūs autentiški kultūros paveldo objektai. Tokių objektų išsaugojimo darbams iš Klaipėdos rajono savivaldybės biudžeto skirta beveik 118 tūkstančių eurų.

 

Tvarkoma Gargždų bažnyčios koplyčia

„Turime nemažai krašto istoriją bei išskirtinumą liudijančių kultūros paveldo objektų, kuriuos tiesiog būtina saugoti dėl jų išliekamosios ir pridėtinės vertės ne tik mūsų kultūrai, bet ir miestelių grožiui“, – sako vicemerė Ligita Liutikienė.

Pirmieji darbai jau pradėti: šiuo metu vyksta Gargždų bažnyčios šventoriaus statinių komplekso koplyčios tvarkybos (remonto) darbai.

Pagal Kultūros paveldo objektų, esančių Klaipėdos rajono savivaldybės teritorijoje, ir kultūros paveldo statinių, esančių Priekulės miesto istorinėje dalyje, išsaugojimo darbų finansavimui pateiktą paraišką, koplyčios tvarkybos (remonto) darbams atlikti parapijai iš Savivaldybės biudžeto skirta 14 tūkst. eurų.

„Bus atliktas mūrinių fasado sienų, dekoro elementų ir cokolio tinko remontas, portiko medinių lubų, medinių langų rėmų bei pagrindinio įėjimo medinių durų su švieslangiu ir kaltinio metalo vyriais remontas. Dar 15 tūkstančių eurų kainuos koplyčios pamatų sutvarkymas“, – darbus vardija vicemerė L. Liutikienė.

 

Pokyčiai ir Veiviržėnuose bei Vėžaičiuose

Dalinis finansavimas iš Savivaldybės biudžeto skirtas ir Veiviržėnų Šv. apaštalo evangelisto Mato parapijai. Už 18 tūkst. eurų bus tvarkomi bažnyčios statinių komplekso šventoriaus tvora ir vartai, taip pat už kiek daugiau nei 1,5 tūkst. eurų rengiamas bažnyčios varpinės tvarkybos (remonto) darbų projektas.

Artimiausiu metu taip pat turi prasidėti Veiviržėnų kapinių koplyčios ir kapinių vartų komplekso restauravimo darbai. Jau pasirašyta rangos sutartis, o darbų vertė siekia 29 160 eurų. Numatyta restauruoti vartų akmens mūrą, akmeninę koplytėlę su Rūpintojėlio skulptūra ir akmeniniu kryžiumi, gipsines angelų skulptūras bei metalinius vartus.

Rangos sutartis pasirašyta ir dėl Vėžaičių dvaro sodybos šiaurės vartų (baltųjų vartų) tvarkybos darbų. Darbų vertė – 39 816 Eur. Numatyta restauruoti tvoros fasadus, metalinius vartus ir tvoras, geodezinius ženklus, remontuoti tvoros ir vartų stulpus.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 302 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,