Mano Gargždai



Gribžinių bendruomenės pirmasis renginys konkurse „Eismo saugumas bendruomenėse 2022–2023“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Gribžinių bendruomenės nuotr. Gribžinių bendruomenės nuotr.

Gribžinių bendruomenė ir vėl dalyvauja VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcijos organizuojamame konkurse „Eismo saugumas bendruomenėse 2022–2023“

 

Šiais metais Gribžinių bendruomenė pirmuoju konkursiniu renginiu prisijungė prie Lietuvoje minimos Keliaujančiųjų ir vairuotojų dienos.

Dar 2009 m gegužės 26–28 d. vykusiame Lietuvos vyskupų konferencijos plenariniame posėdyje, vyskupai paskelbė rugsėjo paskutinį sekmadienį Keliaujančiųjų ir vairuotojų diena.

Būtent todėl, renginio vieta pasirinkta Gargždų Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčia. Renginio dalyviai ne tik meldėsi už visus keliaujančius ir vairuojančius asmenis, bet ir išklausė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Klaipėdos rajono policijos komisariato pareigūno Nerijaus Stonkaus kalbos apie kiekvieno iš mūsų atsakomybę kelyje. Visų gerbiamas pareigūnas Lietuvoje puikiai žinomas ir kaip nuostabaus balso savininkas. Savo atlikta daina N. Stonkus praturtino sugaus eismo renginį ir labiau nei žodžiais įkvėpė dalyvius rūpestingiau pažvelgti į savo ir savo elgesį kelyje.

Po šventų mišių parapijos kunigai pašventino Rinkos aikštėje stovėjusius automobilius. Nepamirštame priminti, kad pažeidinėti kelių eismo taisyklių negalima, net ir tada, kai transporto priemonė pašventinta, nes šventas vanduo pažeidėjų neapsaugos nuo atsakomybės.

Renginio pabaigoje visi dalyviai išeidami iš bažnyčios gavo po atšvaitą, kuris tikrai nėra suvenyras ar dovanėlė, bet priemonė, kurią tikimės taisyklingai naudos tamsiuoju paros metu.

Dėkojame visiems prisidėjusiems prie renginio ir dalyvavusiems jame.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 227 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,