Mano Gargždai



Po remonto Vaikų ligoninėje – ir jaukiau, ir saugiau

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Virginijos Kesminės nuotr. Virginijos Kesminės nuotr.

Klaipėdos vaikų ligoninė tęsia savo istorinio pastato pritaikymą šių laikų medicinos paslaugų poreikiams – užbaigtas pastato pirmo aukšto remontas.

 

Praėjusiais metais ligoninės ir Klaipėdos savivaldybės lėšomis buvo pradėtas ligoninės pastato pirmo aukšto sienų ir lubų remontas. Pasak ligoninės vadovo Virginijaus Žalimo, remontas buvo būtinas, kadangi sienos buvo iškaltos plastikinėmis lentomis.

Ligoninė jau buvo sulaukusi ugniagesių perspėjimo, kad jos yra itin lengvai užsidegančios, o degdamos stipriai rūksta, yra toksiškos. V. Žalimo teigimu, jau yra buvę atvejų, kad prie kabinetų laukiantys vaikai, paaugliai apgadindavo plastikines lentas, badydami jose skyles.

„Yra buvę ir nedidelių padegimo atvejų. Matyt, paaugliai, gal norėdami pažaisti, į tarpą tarp sienos ir lentų įmesdavo ką nors“, – sakė pašnekovas.

Nuardžius tas lentas koridoriai paplatėjo apie penkiolika centimetrų.

Remonto metu taip pat buvo atidengta įvairių radinių – senovinė raudonų plytų siena, kurios fragmentai dabar išsaugoti kaip puošmena, rasta nemažai buvusių uždengtų durų angų. Atnaujintos erdvės tapo gerokai šviesesnės, jas taip pat papuošė jaunųjų Klaipėdos menininkų piešiniai.

Koridoriai, laukimo kambariai, skyriai, palatos ištapyti Vytauto Didžiojo gimnazijos, „Ąžuolyno“, Klaipėdos licėjaus, Simono Dacho progimnazijos, Sendvario progimnazijos, „Varpo“ gimnazijos, „Vyturio“ progimnazijos moksleivių.

Darbai vyko ne tik viduje – prie pagrindinio ligoninės įėjimo įrengta nuovaža, kad į ligoninę būtų patogiau patekti su vaikiškais bei neįgaliojo vežimėliais. Jau anksčiau čia įrengtos automatinės durys ir į patogesnę vietą perkeltas budėtojų postas.

„Patekti į ligoninę mamoms su vežimėliais ar negalią turintiems pacientams būdavo labai problematiška. Įrengta nuovaža ir automatinės durys leidžia užtikrinti, kad visi pacientai ligoninę pasiekia saugiai ir patogiai, ypač pas traumatologus“, – akcentavo V. Žalimas.

Atliktus darbus įvertino ir savivaldybės atstovai – meras Vytautas Grubliauskas ir Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė. Pasak jų, atnaujintos erdvės paliko gerą įspūdį.

„Džiugina tai, kad vaikų ligoninė yra vaikams. Labai smagu, kad ligoninės personalas stengiasi į aplinką žiūrėti vaiko akimis ir siekia, kad jie čia jaustųsi jaukiai. Prisimenant, kaip buvo, ir matant, kaip yra, sunku net patikėti – tai milžiniškas pokytis, jau nekalbant apie priešgaisrinės saugos užtikrinimą“, – sakė V. Grubliauskas.

Kitas etapas, kuriam ruošiasi ligoninė – Priėmimo-skubiosios pagalbos skyriaus rekonstrukcija. Norima išplėsti skyriaus erdves, kad vienu metu patogiai būtų galima priimti daugiau pacientų. Jiems nereikėtų dėl reikalingų paslaugų eiti į kituose aukštuose esančius skyrius, čia būtų įrengtos ir stebėjimo palatos.

Taip pat laukiama ir naujos vaikų poliklinikos atidarymo. Čia, vaizdžiai kalbant, liko tik paskutiniai potėpiai, laukiama akreditavimo, leidimų veiklai gavimo. Tikimasi, kad visam regionui reikalinga vaikų konsultacinė poliklinika atvers duris artimiausiais mėnesiais.

 

Virginijos Kesminės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 313 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,